Realizari in domeniul sportului recente

Nu putem ajunge o natiune de obezi ca altii,deocamdata stam bine in Europa, nu este structura noastra, iar sportul in Romania ar trebui sa plece de jos in sus pentru a contribui la dezvoltarea unei natiuni puternice in spirit si trup.

  La Brebu chiar se continua traditia in masura posibilitatilor bugetare si a prioritatilor stabilite in Consiliul Comunal privind dezvoltarea generala.

  Ma bucur ca sportul nu este uitat si se creaza facilitati, atat de catre primarie cat si de intreprinzatori independenti.

Despre obezitate- Obezitatea scurteaza viata cu opt ani, subminand sanatatea!!!

 ,,Americanii sunt catalogaţi adesea ca fiind o naţiune de obezi. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Ratele în creştere ale obezităţii în râdul populaţiilor din insulele localizate în Sudul Oceanului Pacific au scos SUA din topul ţărilor cu cele mai mari procente ale obezităţii de pe glob.

  Cu un procent de 33%, SUA şi Arabia Saudită conduc cel de-al doilea calup al statelor cu cei mai mulţi obezi. Tot aici se regăsesc Mexc (32,1%), Africa de Sud (31,3%), Argentina (29,7%) Australia (26,8%), Spania (26,6%), Rusia (26,5%) şi Germania (25,1%).   În Europa, cel mai bine stau Franţa, Italia, Suedia, Danemarca, Elveţia, Olanda, dar şi Romania, care apar colorate în verde, ceea ce înseamnă că procentul obezităţii este în jurul valorii de 10%."(Sursa- 23 ianuarie 2015, Natalia Gociu, www.adevarul.ro)

Hartile obezitatii in lume, Europa si pe natiuni (%)

Verde este acceptabil
Verde este acceptabil
Pe glob
Verde este acceptabil
Verde este acceptabil
Europa
Procente pe natiuni

Asociatia Sportiva ,,Cheile Doftanei" Brebu- ,,Sectia Sportul Pentru Toti"

(sectia fotbal-sectia judo-sporturi preferate)- 2005

  La initiativa prof. Neculai Dragan (Secretar), sustinut de domnii: Corneanu C. Aurelian (Presedinte), Raducan Alexandru (Vicepresedinte), Smarandache I. Daniel-Sorin (Vicepresedinte), incepe pe data de 08.09.2015 strangerea de adeziuni de la cei care doreau sa faca sport si sa devina membri activi ai A.S ,,Cheile Doftanei" sectia ,,SPORTUL PENTRU TOTI" (sectia judo- sectia fotbal dar si sporturi preferate: tenis de masa, sah, etc).

  Tuturor li se aducea la cunostiinta scopul, obiectivele si principiile asociatiei inscrise in statut inainte de a semna adeziunea, plati cotizatia si primi legitimatia de membru, in schimbul folosirii bazelor sportive ale A.S si salii de sport a Scolii Generale Nr. 1 Brebu (actualmente Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu), a instalatiilor si materialelor puse la dispozitie in cadrul unui program saptamanal.

  Au fost inregistrate 36 de adeziuni de la categorii diverse de profesiuni: elevi, studenti, ofiteri activi sau pensionari, muncitori, pensionari civili din Brebu si chiar Campina. S-au inregistrat trei donatii de la: Vacaru Ion, Covrig Benone (unul dintre principalii oameni de afaceri locali, sponsor al Centrului Atletic Nr. 1 Brebu in perioada 1992-1998!!!), Stoica Neculae (Bebe), dintre care doi au primit si carnet de membru.

  A fost ultima zvacnire a sportului de masa in comuna Brebu intr-un cadru organizat!!!

  Asociatia Sportiva ,,Cheile Doftanei" Brebu a fost inregistrata pe 31.03.2006 cu codul fiscal 18537652 si adresa in comuna Brebu, sat Brebu Megiesesc, judet Prahova.

Sursa- Registrul Firmelor Prahova.

  Voi prezenta mai jos cateva adeziuni din acea perioada, cu mentiunea ca datele personale nu mai sunt de actualitate, deci nu este incalcata confidentialitatea lor, pur si simplu prezint o parte din arhiva A.S ,,Cheile Doftanei" sectia ,,SPORTUL PENTRU TOTI" creata de profesorul Neculai Dragan in scopul revitalizarii sportului pentru sanatate, precum si practicarea acestuia in cadru organizat, cu plata unei cotizatii simbolice folosita la intretinerea bazei sportive si a salii de sport, precum si petrecerea de timp liber prin practicarea sportului si...distractie !

  Din surse apropiate A.F.C Brebu, intr-o conversatie privata, am aflat ca aceasta asociatie a incetat sa mai existe in anul 2008, informatie pe care nu am putut-o verifica si din alte surse.

  Pacat! A mai rezistat doar doi ani dupa moartea fondatorului...se pare!

Presedinte
Vicepresedinte
Vicepresedinte
Secretar al A.S ,,Cheile Doftanei" si al ,,Sportul Pentru Toti"
Sah, atletism, fotbal!
Sah, fotbal!
Tenis de camp, tenis de masa, fotbal!
Tenis de masa!
Tenis de masa

Initiative ale Primariei Brebu- Primar Dl. Comanita Dumitru

Teren de mini-fotbal cu instalatie de nocturna langa stadionul comunal- 2011

Reportaj Valea Prahovei TV - preluare YouTube (fara drepturi de autor)

ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV ,, NECULAI DRĂGAN" Sediu social: STR. PRINCIPALĂ NR. 54, SAT BREBU MEGIEȘESC, COM. BREBU, JUD. PRAHOVA

UPDATE !!!

Ultima actualizare a datelor: 8 ianuarie 2021, 17:17 aici!

Initiative private- Clubul Sportiv Brebu- Dl. Raducan Alexandru

In urma conversatiei telefonice avute in 2019 am aflat ca domnul Raducan si-a redenumit de ceva vreme clubul astfel: Clubul Sportiv ,,Prof. Neculai Dragan" Brebu ca urmare a hotararii luate impreuna cu parintii a 30 de sportivi, presupunand ca urmasii profesorului Dragan nu vor avea nimic impotriva.

Desi nu am fost consultati permitem, deocamdata, folosirea numelui nostru de familie si prenumele tatalui meu in semn de recunostiinta pentru crearea gratuita a bustului in anul 2008.

Totusi nu am inteles de ce a trebuit sa mi se mentioneze valoarea de piata a acestuia- 25 000 de euro...de asemenea faptul ca dl. Raducan a facut cerere catre Directiunea scolii (director Codarcea Viorel) sa i se inapoieze bustul.

Pe de o parte primaria Brebu demoleaza statuia in anul 2018, iar in anul 2019 sunt informat oficial, prin adresa primita, ca aloca fonduri nerambursabile Clubului Sportiv ,,Prof. Neculai Dragan" Brebu!

Foarte interesant! Bani pentru ,,Prof. Neculai Dragan"- post mortem!

Cand nu ne convine, cand ne convine marca inregistrata ,,Prof. Neculai Dragan"...singura legatura a tatalui meu cu sportul de performanta a fost atletismul, atat ca atlet al C.C.A cat si ca antrenor (1969-1972; 1992-1998) al Centrului Atletic Scolar Nr. 1 de pe langa Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu.

Stricto senso nu ar fi decat o legatura fortata asocierea numelui sau cu un club unde se practica judo, karate, fitness si ce mai este afisat la intrare. Tinand cont ca tatal meu a fost adeptul dictonului ,,Mens sana in corpore sano!", repet, nu ne deranjeaza insusirea fara aprobare din partea familiei a numelui in denumirea acestui grup comercial privat Clubul Sportiv ,,Prof. Neculai Dragan" Brebu!

Asteptam mai mult sprijin din partea acestui grup in actiunea civica la care au aderat 252 de persoane care doreau in esenta, in anul 2019, refacerea salii de sport scolare si a statuii demolate in anul 2018!

Info- 2012

  Sala de fitness este dotata cu aparate profesionale de ultima generatie ,este pusa la dispozitia oricarei persoane care doreste sa slabeasca si sa arate bine. Are in dotare:

-DUSURI;

-AER CONDITIONAT;

-SAUNA;

-PAT MASAJ; -

-SALA DE INCALZIRE DOTATA CU SALTELE

 Despre clubul de judo ma voi documenta si voi reveni cu informatii actualizate.

 Initiativa extraordinara a clubului in data de 10.12.2011 l-a adus pe celebrul boxer profesionist prahovean Leonard Doroftei la Brebu!

Clubul Sportiv Brebu

Intalnire cu Leonard Doroftei, un fost pugilist român, campion mondial profesionist WBA la categoria semi-ușoară (61,9 kg) între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003 a fost urmarea invitatiei domnului primar Comanita Dumitru.

Articol preluat de pe site-ul Clubului

  ,,La Brebu, sportul are tradiţie iar copiii de aici sunt pasionaţi şi muncesc din greu să poată ajunge renumiţi în acest domeniu. Fiecare dintre ei visează să fie campion şi au un model, un om care a învins şi în viaţă şi în sport: Leonard Doroftei. Acesta a răspuns cu mare plăcere invitaţiei primarului şi şcolii din comună; s-a întâlnit cu micii sportivi la sala de sport pe care profesorul Răducan Sandu a făcut-o chiar la el acasă. Întâlnirea a fost făcută în cadrul unui proiect coordonat de profesoara Camelia Chiţă. O zi deosebită, memorabilă, emoţionantă, a fost ziua în care cei mici au stat faţă în faţă cu omul cunoscut în întreaga lume, învingătorul care este un exemplu atât în box, cât şi în viaţa cotidiană, prin modestia sa. Doroftei a dat o lecţie de viaţă! Pentru sportivi a fost o încântare să-l asculte pe Leonard Doroftei. Băieţii îşi doresc să facă antrenament pentru box şi să ajungă nume mari. Pentru Doroftei este întotdeauna o plăcere să stea de vorbă cu copiii, să le împărtăşească experienţa lui şi să le susţină visurile. Întâlnirea, cum era de aşteptat, s-a încheiat cu multe poze şi autografe. Cu siguranţă Doroftei va fi invitatul de onoare şi la alte evenimente ce vor avea loc în Brebu."

   Extraordinara reusita sa ai un campion mondial la box profesionist in vizita. Aveam si avem nevoie de exemple ca acesta! Din cate am inteles, dl. Raducan Alexandru organizeaza si ,,Tabere de Creatie" pentru copii!!! Felicitari d-lui Raducan Alexandru si d-lui Comanita Dumitru, primar al comunei la acea data, pentru initiativa!

Sala de Judo
Sala de Fitness

Toata lumea profita de acest nume acum, dar atunci cand statuia a fost demolata nimeni nu a facut nimic! Rusine!!!

Fotbalul in comuna Brebu

  Despre A.F.C Brebu

AFC Brebu este echipa de fotbal a comunei, cu o tradiție de peste 60 de ani neintrerupta la nivelul județului Prahova.

  Nume anterior: Afc Cheile Doftanei Brebu. Informatiile sunt din octombrie 2018.

  Informatii generale:

-Culori roșu-galben

-Teren "AFC" / Brebu(stadionul comunal)

-Sponsori Primăria și Consiliul Local Brebu

-Contact 0721642600

  Staff-ul echipei:

-Presedinte Cătălin Tănase(fost atlet de performanta, initial la Centrul Atletic Nr.1 Brebu)

-Secretar

-Vicepresedinte Drăgan Victor

-Organizator de competitii Octavian Pană

-Antrenor Robert Banu

-Antrenor secund Sebastian Stănulescu

-Antrenor copii Corneanu Aurel

  Informatii complexe si detaliate gasiti aici ! De asemenea si pe pagina de Facebook aici !

Succes in competitiile in care este angrenat clubul!

Un meci mare facut de A.F.C Brebu in martie 2017

A fost un meci cu de toate: faze spectacol, ratari incredibile, parade ale ambilor portari, egalare pe final de meci. A.F.C-ul a fost depasit doar la capitolul galerie! Sursa: YouTube (fara drepturi de autor)

Competitii in care participa/ a participat clubul

 JUNIORI A (2000); 2018-2019 LIGA A PRAHOVA; 2018-2019 LIGA A PRAHOVA; 2017-2018 JUNIORI B;

  2017-2018 CUPA ROMÂNIEI, OPTIMI DE FINALĂ; 2017-2018 CUPA ROMÂNIEI, SFERTURI DE FINALĂ; 2017-2018 CUPA ROMÂNIEI, FAZA JUDEŢEANĂ, semifinale;

  2016-2017 JUNIORI C, Seria I; 2016-2017 LIGA A PRAHOVA; 2016-2017 JUNIORI A; 2015-2016 LIGA A PRAHOVA; 2015-2016 JUNIORI A;

  2014-2015 LIGA A PRAHOVA; 2014-2015 LIGA A PRAHOVA; 2013-2014 CUPA ROMÂNIEI; 2013-2014 JUNIORI B; 2013-2014 (din etapa 14) JUNIORI B;

  2013-2014 CUPA ROMÂNIEI; 2012-2013 JUNIORI A; 2012-2013 LIGA A PRAHOVA; 2012-2013 Cupa Romaniei; 2011-2012 Liga A Prahova.

  Sursa-Asociatia Judeteana de Fotbal Prahova- 17.10.2018: aici! ,,"

Sport extrem in Brebu- aprilie 2018

Tabara de ,,haiducie"- un titlu original

  Nu as dori sa comentez prea multe, preferand sa va las sa vizionati clipul de mai jos. E bine(?!?) totusi ca avem si noi, etnia maghiara din Romania avand nenumarate astfel de tabere de pregatire (anuale) ,totusi, paramilitara(!!!) in Ardeal.

  Cat despre ,,haiducii" luptatori anticomunisti la care se face referire la un moment dat in videoclip va recomand sa vizionati filmul controversat ,,Portretul luptatorului roman la tinerete" - YouTube si episoadele din ,,Memorialul Durerii" de Lucia Hossu Longin, sau ,,OPERAŢIUNEA GRECIA. Lichidarea grupului Ogoranu"- YouTube (postat de Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, cu acordul autorului- realizatoare TV Lucia Hossu Longin). De asemenea puteti afla despre Luchian si vara petrecuta la Brebu in anul 1908, unde pe langa pictura a avut intalniri cu un haiduc brebean, cel putin asa scrie in Monografie Brebu...

  Cat despre tabara si activitatea ei in sine eu cred ca ne ajunge protectia oferita de structurile statului (M.Ap.N si M.A.I, S.R.I, S.I.E) si N.A.T.O. !

  Avem si alte posibilitati (legale 100%) de a invata autoaparare, prim ajutor medical,etc...

No comment!

Probabil au avut aprobare de la autoritatile locale: Primarie, Politie, I.S.U, D.S,P, MEDIU, etc...

©2018- 2022 Horia Florin Dragan