De ce pe acest website sunt articole despre sportivi brebeni?

  De ce pe acest website sunt articole despre sportivi brebeni???

  Pentru că Neculai Drăgan a fost primul sportiv de podium național din comuna Brebu- Prahova (deschizător de drumuri...), a activat la Clubul Central al Armatei- actualmente C.S.A Steaua București- tot primul din Brebu, a creat și condus (1969-1972; 1992-1998) Centrul Atletic Nr.1 Brebu de unde mulți copii au continuat sportul de performanță la Liceul cu profil sportiv Câmpulung Muscel Arges și de acolo au continuat să câștige medalii și să ajungă chiar la cluburi mari precum Rapid București (cazul doamnei Elvira Bucșe Ilioiu!).

  Pentru ca Neculai Dragan a organizat in anul 1996 prima intalnire a ,,Fiilor satului", prilej de constituire a Fundatiei Pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab" Brebu al carei secretar a fost ales, fundatie care a reusit in anul 2003 sa organizeze cu sprijinul dumneavoastra o manifstare cultural- sportiva de exceptie: Festivalul International Etno Fair-Play Balkan Rural Sport Editia I -2003 Brebu- Prahova- Romania! Pentru conformitate nu a mai putut fi organizata de catre Federatia Romana Sportul Pentru Toti decat o singura alta editie in anul 2005 la Valenii de Munte! Atat! Acolo Brebu a luat Premiul Special al Juriului pentru programul ,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige", iar programul cultural prezentat de catre familia Dilimot din Pietriceaua a fost, ca de obicei, deosebit!

  Pentru că Neculai Drăgan, împreună cu mulți dintre dumneavoastră a construit și utilat o bază sportivă și o sală de sport școlare de exceptie ce au putut fi folosite până recent (varianta oficiala- 2018), din anul 1975!!!

  Modernizările și întreținerea sălii de sport au fost realizate datorită D-nei Prof. Mirela Dumitrache care a preluat ștafeta ,,luptei cu direcțiunea" dupa pensionarea tatei si pana in ultima zi de activitate a dansei. A pierdut si sala a ajuns o ruina...Cunoscătorii știu despre ce e vorba!

  Pentru că prezintă informații de interes public local, preluate din presa judeteana, nationala sau postari in reteaua Facebook, despre sportivi originari din Brebu- Prahova.

  Pentru ca ,,numele" brebene totusi conteaza. Cladirile REPREZENTATIVE in plan local dispar odata cu timpul, dar ,,renumele adus la modul nepalpabil" ramane in constiinta colectiva peste ani si ani!!!

Fotografii din arhiva Centrului Atletic Nr.1 Brebu

(1968-1972; 1992- 1998)

Fotografie statuie din anul 2008

Copiii din fotografii au avut o sansa...

Parinti ce ati devenit, copiii dumneavoastra au aceleasi sanse acum?

In Brebu?

©2018- 2022 Horia Florin Dragan