Intreaga raspundere privind continutul stirilor preluate: Facebook, presa scrisa, presa online sau audio-vizuala si prezentate aici revine exclusiv autorilor.

Stiri si evenimente locale in anul 2010

Ianuarie f- martie 2010

Cine a zis vorba asta cu f- martie a fost destept! Ce sa faci cu doua utilaje antice zapezii care a fost atunci? Cu adevarat ,,iarna nu-i ca vara"!

Politica in administratia locala?

  Mai degraba neintelegeri si neacceptarea in administrarea comunei a unui comportament de fost ofiter de cariera in M.Ap.N si interesanta metamorfoza, fost ofiter superior M.A.I- ce are a face armata si politia cu administratia locala(ma refer la aspecte negative cunoscute angajatilor), nu doresc sa jignesc cele doua Institutii respectabile ale tarii)??/!!! Imaginile prezentate, sa nu zic partinitor, ma duc cu gandul la un citat al unui clasic in viata, din perioada cand era primar: ,,Iarna nu-i ca vara!"

  Vezi stirea preluata de pe Canalul YouTube alaturat.

Iarna pe ulita...

Au mai fost zapezi mari...Toti primarii au avut parte...Si toti primarii vor avea parte...Iarna fara zapada nu e iarna adevarata!

Initiativa in domeniul cultural- educational februarie 2010

  Veti viziona mai jos prezentarea acestei stiri asa ca ma rezum decat la a remarca prezentarea catorva repere brebene ca: Monumentul Eroilor, Lacul, Primaria, Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" si bustul Prof. Neculai Dragan(inca nedistrus la acea data din anul 2010).

  De asemenea este de retinut implicarea in succesul acestei initiative remarcabile a Primarului, Directorului Scolii din acea perioada si SURPRIZA din nou, se pare nemuritoarea Fundatie pentru Cultura Sport Turism ,,Matei Basarab" Brebu(infiintata in anul 1996 cu prilejul ,,Intalnirii Fiilor Satului" la initiativa Prof.Neculai Dragan).

  Felicitari tuturor!!!

Primarie, Scoala, Fundatia ,,Matei Basarab" Brebu, brebeni- BRAVO !

Felicitari tuturor si mai ales continuatorilor traditiei Fundatiei pentru Cultura-Sport-Turism ,,Matei Basarab" Brebu !!!

1911

1911

Festivitatea

De remarcat prezenta ,,greilor" invatamantului, precum familia Seuleanu, Dl.Ionescu Cristian, D-na Hortansa Grigore, s.a. Undeva in fundal se observa prezenta statuii Prof. Neculai Dragan, un alt membru al ,,generatiei de aur" a profesorilor brebeni...

Centenarul scolii din Brebu- iunie 2010

  Initiativa laudabila, insa cu lacune de documentare istorica.

  Dl. Ioan Gratie mentioneaza in monografie ca in anul 1910, in primavara, au inceput lucrarile dupa noul model tip al Casei Scolilor de atunci.Lucrarile au fost gata pana la inceputul iernii, la ridicarea localului contribuind intreaga comuna: baneste sau prin doua saptamani de munca de familie! Inaugurarea se face in prezenta prefectului Luca Elefterescu in toamna anului 1911, datorita tencuielilor inca umede.(deci 1911 nu 1910!!!). La temelia scolii, in dreptul usii de la intrarea principala, a fost pus un document comemorativ al inaugurarii. Era pe vremea aceea un local de scoala model si cu o arhitectura remarcabila. Directia Monumentelor Istorice S-A OPUS la etajarea ei in anul 1956, deoarece impiedica vederea Complexului Arhitectural al Casei Domnesti si pentru ca arhitectura originala a scolii ar fi fost grav afectata. Scoala a fost ridicata pe locul vechii Primarii si Scolii de la 1870 iar datorita faptului ca jumatatea de nord a fost ridicata pe un Cimitir i s-a construit o fundatie de 2 m!!! Vezi- Pag.90-91 ,,Monografie Brebu Prahova" de Ioan Gratie, rezumat publicat in anul 2002, originalul fiind depozitat la Arhivele Statului si Academia Romana si foto de arhiva cu intreg ansamblul scoala Casa Domneasca."

  De asemenea se observa lipsa Invatatoarei Dragan Floarea(absolventa a Universitatii Bucuresti- Facultatea de limba si literatura romana), in Brebu din 1963, fost Director al Scolii cu cls.I-IV Brebu Megiesesc; nu a fost invitata...Nu-i nimic, au reprezentat-o generatiile de elevi prezenti ca spectatori la eveniment!

Cititi ,,Monografie Brebu Prahova" de Ioan Gratie- 2002, Domnule Director!

Felicitari Centenarului (1911-2010)! Documentare insuficienta, inclusiv pe website-ul scolii! Citati incomplet si fara a mentiona sursa. Nu e frumos! Adevarul este ca inaugurarea a fost in anul 1911. Ne spune Dl. Ioan Gratie! Festivitate frumoasa, totusi...

2014

2014

Colaj Video

Partea artistica (montata de catre cine?) nu a acordat suficienta atentie trupei Alesis, una de elita a muzicii romanesti. Pacat, cu atat mai mult cu cat doamna a facut gimnaziul in comuna Brebu!

©2018- 2022 Horia Florin Dragan