Intreaga raspundere privind continutul stirilor preluate: Facebook, presa scrisa, presa online sau audio-vizuala si prezentate aici revine exclusiv autorilor.

Stiri si evenimente locale in anul 2018

Reportaj TV aprilie 2018

  O abordare destul de complexa, un mixaj de imagini vechi si noi, poate din aceasta cauza si cu mici erori istorice, dar una peste alta un reportaj bun. Poate daca autorul se documenta si din Monografia comunei Brebu(cuprinde date istorice aprobate de catre Academia Romana, Institutie care pastreaza si manuscrisul original, complet) era si mai bun.

  Pentru prima data puteti viziona, in doua scurte secvente si bustul profesorului Neculai Dragan, plasat in fata Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu- Localul A!!!

  Multumesc public autorului pentru incarcarea reportajului pe canalul YouTube, permitand astfel tuturor brebenilor sa vada, fie si pentru cateva secunde, frumusetea si acuratetea acelei statui creata gratuit in anul 2008 de catre artistul brebean si fostul sportiv de performanta Alexandru Raducan, acum distrusa si indepartata de acolo!

  Multumesc de asemenea Domnului Florin Zarnescu(unicul care a filmat statuia) si Doamnei Profesor Antonia Mihailescu(ultima persoana care a putut fotografia statuia) pentru ca au contribuit la stabilirea aproximativa a datei distrugerii statuii, undeva dupa Festivalul Dulcetii Brebu 2018! Clipul a fost inserat acestei pagini de stiri 2018. Daca voi gasi si fotografia trimisa o voi insera si pe aceea.

  Din respect pentru autorul videoclipului nu l-am cenzurat sau editat ci am inserat link-ul catre pagina YouTube unde l-am descoperit de abia astazi, 22.06.2019! Va recomand sa aveti rabdare sa il vizionati cap- coada!

  V-am iertat pentru nementionarea celui care a fost Profesor Neculai Dragan, fondatorul salii de sport si creatorul bazei sportive, cel care a mentinut standardul ,,de exceptie" al acestora multi, multi ani dupa 1975 si initiatorul si organizatorul Festivalului Sportului si Culturii Brebu intre anii 1997- 2004, pe vremurile acelea o manifestare sportiva de masa! Poate ca se mai implica si acum, dar din pacate pentru pentru multi a murit (de cancer) in 2006... Ultima implicare a fost la Trofeul Multisport Bucuresti in toamna lui 2005, unde a dus, ca de obicei, copii din Brebu!

Inedit!!! Singurele filmari existente ale bustului profesorului Neculai Dragan!

Unicul videoclip in care puteti vedea pentru cateva secunde, in doua secvente, bustul profesorului Dragan, in prezent indepartat din fata locului unde a muncit timp de 34 de ani! (10:40;12:20;14:00;14:22) Puteti vedea pentru cateva secunde si baza sportiva deja aflata in colaps de cativa ani.(2016)

Anunturi Brebu 26 septembrie 2018- Articol distribuit in reteaua Facebook

  🤔AR MAI FI CEVA DE SPUS?! CU SIGURANȚĂ SE POT SPUNE MULTE...!🤔

,,Nu vreau sa aduc in discutie felul dezolant si inacceptabil in care arata sala de sport.probabil sunt chestii legate de administratia locala, Ministerul învățământului. Nu cunosc. Dar imi pare de neconceput cum este tratată memoria domnului profesor Drăgan.o figură emblematică pentru comuna noastră! Atât merită?? Majoritatea am fost contemporani cu dansul. Stim f bine ce a făcut pt comuna. De la performanțele sportive cu elevii la primul festival al sportului si culturii de care imi aduc aminte cu placere! Păcat asta e respectul pt valori! Din pacate puține si nici de alea nu ne pasă."- (preluare de la Dl. Sebastian Dumitrescu, unul dintre cei trei administratori ai grupului privat Facebook ,,Comuna Brebu")

Distrugerea unei statui ridicata de Primaria Brebu si inaugurata cu fast de catre Directorul Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab

Distrugerea unei statui ridicata de Primaria Brebu si inaugurata cu fast de catre Directorul Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab", Dl. Prof. Codarcea Viorel, in anul 2008; In anul 2019 alt primar insa acelasi domn director!!!

Manifestarea ,,Scoala altfel"- 2018

  Nu pot prezenta imagini (copyright) dar va invit sa le vedeti pe website-ul Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu accesand linkul de mai jos(nesecurizat):

,,http://scmateibasarabbrebu.info/consiliul-elevilor/activitati-extrascolare/"

  Din imagini reiese o stare relativ buna a Bazei Sportive, in schimb nu sunt prezentate aspectele sportive desfasurate la Sala de Sport (fosta) ,,Prof. Neculai Dragan" (probabil aflata in starea dezastruoasa aratata pe Facebook in 25.09.2018), postari doar de la crosul pe sosea...

  Dar gasesc normal sa se posteze doar ce ,,da bine la imagine". Oricand e posibil un viitor in politica locala dupa pensionarea din functia de director scolar...S-a observat ca expresia ,,lipit ca marca de scrisoare" are suport real in Brebu. Cine este marca si cine este scrisoarea nu mai explic pentru ca nu vreau sa jignesc inteligenta brebenilor sau a vizitatorilor website- ului...

  Cititi articolul de mai jos publicat de Anunturi Brebu, cu mult curaj si obiectivitate, distribuit odata cu link-ul acestui website in pagina Facebook a grupului deschis BREBU🌟MEREU APROAPE in data de 21 octombrie 2018...

Manifestare cultural- istorică desfășurată la sediul Centrului Cultural Brebu

  ”Povestea Iei românești”, 18.10.2018, cu doamna bibliotecar Livia Codarcea în calitate de organizator principal al activității alaturi de director prof. Viorel Codarcea, prof. Irina Ilie, primar Dr. (doctorat inginerie electrica) Adrian Gheorghe Ungureanu a prezentat iile populare autentice din zona Brebu - Pietriceaua, Valea Doftanei și Valea Buzăului, din a doua jumătate a sec. 19, începutul și mijlocul sec. 20, de către elevii școlii ,,Matei Basarab" Brebu și cadre didactice sau localnici ai com. Brebu sat Pietriceaua.

  Programul artistic a cuprins istoria iei românești prezentată de prof. Ilie Irina, etalarea costumelor populare autentice, fiecare caracterizare particulară fiind prezentată de doamna Livia Codarcea."

Sursa- Facebook; aici;(,,https://www.facebook.com/Muzeul.Casa.Domneasca.Brebu?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARCGHdzNhaBDyxHvRCe3_VXZhCF6sXznbbUXC07bylEr2d8Fau-EtAwjUsPF-JyDTul63jYIbkUtIE1m&hc_ref=ARQoNQUMCuGVCpYPP1JHEOVKBCo_Obg7iCAj63z5gt1xqTc22SEuOckF304sJUZESV0&fref=nf")- Observatie: in data de 25.11.2019 link- ul nu mai este valabil!!! Probabil postarea a fost stearsa, desi ma indoiesc.

  Pana aici toate bune si frumoase. Inteleg ca a fost o manifestare dedicata Marii Uniri din 1918.Numai ca Ziua Universala a iei este sarbatorita in lumea intreaga in data de 24 iunie !!!

  ,,Comunitatea online "La Blouse Roumaine", fondată de Andreea Tănăsescu, a înaintat la 21 ianuarie 2013 iniţiativa ca iei să îi fie dedicată o zi din an. Prima Zi Universală a Iei a fost organizată în acelaşi an, odată cu sărbătoarea de Sânziene, de către comunitatea "La Blouse Roumaine".Ziua Universală a Iei a devenit în timp un eveniment global, fiind sărbătorită în peste 100 de oraşe, din 50 de ţări din întreaga lume. În 2015, primarul Washington D.C., Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie drept Ziua Universală a Iei în acest oraş, în urma eforturilor comune ale Ambasadei României la Washington şi ale comunităţii româneşti din capitala americană."

  Sursa Agerpres- aici;

Ce spun oamenii pe Facebook in grupurile locale? Cateva pareri despre organizare:

  -,,Foarte frumos dar... cum spune cineva mai sus nu toți copiii au participat iar decizia de a îi lăsa in sălile de clasă sa astepte doua ore nu mi se pare in regulă, se putea anunta că cine nu are iie nu participă și veneau părinții sa îi ia sau puteau sa asiste de pe margine dacă nu aveau Dreptul de a participa."

  -,,Din pacate nu toti copiii au avut DREPTUL de a participa la acest eveniment!" -,,Nu-mi vine să cred. Era pe bază de rezervare și s- au epuizat biletele!?!"

  -,, Da,nu a fost corectă decizia,puteau fi spectatori.Nu am fost in cauză, dar nu a fost ok."

  -,,Asta se intampla pt ca noi nu ne cerem drepturile! Am impresia ca suntem subestimati!"

  Destul de sugestiv, nu?Pe vremuri la manifestarile culturale organizate la Casa Domneasca sau Caminul Cultural erau portile deschise tuturor!

  Ca fapt divers, unui copil amarat ce a participat cu o ie veche de peste 50-70 de ani, nu i-a fost permis sa ii spuna povestea: mama lui a primit-o in dar de la Dl.Prof.Neculai Dragan! Se pare ca incepe sa deranjeze pe toata ,,lumea buna" din Brebu acest nume! E mort de mult, fratilor! Statuia i-ati demolat-o! Sala de Sport ati denominat-o si lasat-o in paragina! De ce mai aveti nevoie pentru a-l sterge din memoria colectiva? Nu vedeti ca pana si un copil din ziua de azi stie ca are o ie de la Prof. Dragan ?!?

Anunțuri Brebu a distribuit un link în grupul BREBU🌟MEREU APROAPE- 21 octombrie 2018

Anunțuri Brebu a distribuit un link în grupul BREBU🌟MEREU APROAPE- 21 octombrie 2018

Reactie si distribuire a website-ului pe reteaua Facebook

  Multumiri administratorului pentru distribuirea website-ului si obiectivitate!

  Iata textul integral al postarii:

  ,,Este păcat că amintirea d-lui profesor Drăgan Neculai este intinată de nepăsarea autorităților din Brebu, aceasta probabil și din cauza invidiei că acest om a reușit să facă ceva pentru tinerii din comună, ceea ce autoritățile de azi (primar, director de școală, etc) nu au reușit să mai realizeze.

  Bineînțeles că ne referim la educație fizică și sport, pentru că dansuri, muzică și spectacole omagiale s-au mai făcut.

  Dacă dl.Primar ar fi fost pasionat de sport, dl. director de școală s-ar fi molipsit de această pasiune și ar fi insistat ca ...invățătoarele claselor 1-4 să nu mai facă abstracție de această disciplină și să dea importanța cuvenită orelor de educație fizică (ar fi doar un exemplu!😉), pentru că aceste ore ar putea fi ținute in sala de sport și de cei mici, sală care cu bunăvoința primăriei ar putea fi recondiționată și amenajată in scopul pentru care a fost construită."

  Ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste si intelege situatia reala din Brebu referitor la acest aspect legat de sala de sport si nu numai...!!!

Partea a II-a

  ,,DACĂ NU IMPLEMENTEZI COPILULUI DE MIC PASIUNEA PENTRU SPORT, MAI TĂRZIU VOR CĂUTA SĂ-ȘI OCUPE TIMPUL LIBER CU ORICE ALTE ACTIVITĂȚI, MULTE DINTRE ELE DĂUNĂTOARE DEZVOLTĂRII FIZICE ȘI INTELECTUALE.

  Dacă s-ar fi perpetuat tradiția d-lui profesor Drăgan, poate s-ar fi amenajat și o pistă de atletism pe terenul de fotbal, o piscină pentru copiii care vor să innoate, etc. Este bine să preluăm ceea ce a fost bine in trecutul nostru și să nu aruncăm la gunoi amintirea oamenilor de valoare ai comunei.

  Intrebare de 10 puncte: Cărei personalități contemporane din Brebu am putea să-i ridicăm statuie?"

  A fost una, dar a fost demolata...

 Brebu are nevoie de doctori competenti- 30.01.2018

  Beatrice B. a inițiat această petiție pentru localnicii din Comuna Brebu.

   ,,De curand a venit un alt medic de familie la Brebu pe aceasta functie, dar care nu isi face datoria. Drept dovada, bunica mea este racita si imobilizata la pat si de aproximativ 3 saptamani ne rugam de medicul de familie sa vina, dar de fiecare data primesc acelasi raspuns cu aceasi scuza: ''nu am timp, am copii la vaccinat''. I s‐au facut analize si pe baza rezultatelor medicul de familie a prescris o reteta. Tratamentul a trebuit intrerupt deoarece ceva nu a fost bun pentru bunica mea si se simtea rau. Cat despre vaccin, alta minciuna, o proaspata mamica asteapta de luni bune sa i se administreze vaccinul copilului ei si tot este amanata sub pretextul ca nu au vaccinuri. Sunt sigura ca nu sunt unica cu astfel de probleme si mai sunt si alti oameni care se confrunta cu venirea medicului de familie acasa. Daca exista astfel de persoane in situatia mea va rog sa semnati petitia."

Sursa: ,,https://secure.avaaz.org/ro/community_petitions/Localnicii_din_Comuna_Brebu_Brebu_are_nevoie_de_doctori_competenti/"

Postare pe grupul Facebook Comuna Brebu- 22.04.2019!!!

Am gasit aceasta postare a D-nei/D-rei Roxana M. Am cautat sa vad daca sunt si altii nemultumiti de acest medic de familie. Redau ad literam postarea dansei de anul acesta, fapt ce confirma ca acolo ceva nu merge cum ar trebui, dupa un an apar probleme similare...

,,Alta nemultumire pe care o am este despre doctorita de familie. Cea care a venit in locul domnului dr. Caraboi. Presupun ca majoritatea persoanelor in special vârstnicii au intampinat astfel de situatii. Nu mi se pare normal ca ea sa nu-si respecte programul cel de la cabinet cat si cel de pe teren. In trecut (cu un an de zile in urma) a fost rugata timp de 2 saptamani sa treaca pe la bunica care era răcită. Motivul neprezentatii pe teren a fost următorul: "sunt bolanava si pe primul loc e sanatatea mea". Ok . Alta situatie mi s-a intamplat sa ajung la dispensar programul fiind de la 8 si dansa sa apara pe la 11 12 in condițiile in care doi batrani din Pietriceaua asteptau de ore bune. Plus ca in perioada de iarna nu prea a stat pe la cabinet cu acelasi motiv ca-i racita. Batranii sigur nu zic nimic de frica ca nu li se va mai deschide usa de catre doamna doctor. Sugerez ca atunci cand doamna doctor este bolnava sa vina altcineva sa-i tina locul. Sau mai bine ar fi sa vina altcineva in locul ei definitiv."

No comment!

Raspunsul meu publicat ca si comentariu la postarea Roxanei M.

  Au salariile pe care și le-au dorit. Mă refer la medici. Asistenții vai de mama lor! Muncesc cel mai mult într-un cabinet de medicină de familie.

  A trecut mult timp de când a explodat mămăliga ultima dată în România.

  Poate ar fi timpul ca fiecare sa-si faca treaba pentru care este platit conform deontologiei medicale și jurământului lui Hipocrate!!!

©2018- 2022 Horia Florin Dragan