Aici vor fi publicate toate comentariile, intrebarile si observatiile transmise prin folosirea paginii Contact sau a mesajelor primite prin Messenger ori a contului meu personal de Facebook sau comentariilor publicate pe grupurile locale.

  M-am decis sa nu public numele persoanelor care au luat atitudine. 

Daca considerati ca aveti ceva de adaugat, intrebari sau observatii privind modul in care am prezentat unele evenimente in pagini, greseli datorate lipsei de informatii, va rog, nu ezitati, urmati pasii si verificarea anti-spam din pagina Contact si spuneti-va parerea.Va fi publicata. Asa veti dovedi ca aveti curaj nu numai in reteaua Facebook...iar eu voi putea publica opiniile vizitatorilor si dreptul la replica oricui va dori.

Daca considerati ca aveti ceva de adaugat, intrebari sau observatii privind modul in care am prezentat unele evenimente in pagini, greseli datorate lipsei de informatii, va rog, nu ezitati, urmati pasii si verificarea anti-spam din pagina Contact si spuneti-va parerea.Va fi publicata. Asa veti dovedi ca aveti curaj nu numai in reteaua Facebook...iar eu voi putea publica opiniile vizitatorilor si dreptul la replica oricui va dori.

  Va astept si pe dumneavoastra, brebeni ori nu!

  Folositi cu curaj orice mijloc de comunicare, inclusiv pagina Contact!

  Daca cei de mai jos au indraznit sa-si spuna parerea, dumneavoastra ce mai asteptati?!?

Mesaj din partea companiei care gazduieste acest website- 17.01.2021

,,In any case, if you want to check your website statistics, change any of your features, or just update your website, click here to do it."

,,Otherwise, keep on doing what you’re doing: because you’re doing a great job of it."

Mesaje via CampaniaMea pe DECLIC

campaniamea@declic.ro

17 dec. 2020

17 dec. 2020

,,Felicitări domnule Drăgan! Sper sa rezolvați si problema legata de statuie...

  Domnul Profesor merită statuie la fiecare colț al comunei la câte a făcut pt tinerii acestei comune!"- Dl. GB

,,Salut,

  Felicitari Horia! Cineva,acolo....este mandru de tine!"- Dl. SM

Constatare de... 11 septenbrie ...2020!!!

Postare publica Facebook 11.IX.2020

  ,,Această sală de sport, o mândrie a Brebului, construită de o personalitate a comunei noastre, profesorul Neculai Drăgan, cu aportul dumneavoastră, a fost lăsată în paragină datorită nepăsării autorităților și a dezinteresului lor față de copiii dumneavoastră."- Dl. IC

Mesaj din partea companiei care gazduieste acest website in urma review- ului anual 

(email 28 oct. 2020)

,,Dear Horia,

  Thank you for this delightful review!

  We are thrilled to hear about how much you achieved with SimpleSite, especially that this served as a platform for you to express your truth and that this attracted so much interest from the locals in your area! It's also great to learn that you had such positive interactions with our support team.

  We appreciate that you took the time to share your experience and that Simplesite served as a platform to share local news, and we hope you continue enjoying your website!

  Kind regards,

   SS"

Mesaj din partea domnului I.V- 22.08.2020

,,Extraordinar ! Surprinzator ! Felicitari !"

  ,,Sunt con-taran cu Nicusor Dragan, mult mai tanar. L-am cunoscut de la departare, dar mai mult imi placea casa din statia de autobuz de la Sora (parca asa ii zicea). Eu cautam monografii despre Brebu. Ma puteti ajuta ?"

 Reply

  ,,Am citat ca sursă ,,Monografie Brebu" de Ioan Gratie pentru lămurirea unor aspecte. Nepotul autorului i-a oferit-o tatălui meu. Lucrarea originală, integrală, se află la Academia Română. Nu am idee de unde puteți cumpăra cartea. Întrebați editura.

  Website-ul nu are ca scop promovarea de monografii, subiectul este atins tangențial. Pagina este una de interes public local și de interes personal legitim: reabilitarea sălii de sport a Școlii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu și refacerea bustului profesorului Neculai Drăgan, distrus ,după 10 ani de la inaugurare, în 2018.

  Cu respect, Horia Drăgan"

Re- Reply

,,Multumesc.

Mult succes in frumosul demers pe care il faceti."

I.V

Mesaj din partea companiei care gazduieste acest website in urma review- ului anual

(email 20.10.2019)

,,Dear Horia,

  Thanks so much for leaving us a review, we really appreciate it. Your website is truly great and informative, and making a difference! Thanks so much for being a valued customer with us :)

  We will forward your kind compliments to Carl, and we are sure he will be happy to read that he could help you.

  We hope you continue to enjoy your website with us, and spread your messages. Should you have any questions, our Support team is always available to help.

  All the best,

       S.S."

Opinia unui campinean

  ,,Nu cunosc istoria școlii sau a sălii de sport, dar comentariile tale sunt ok...E de apreciat că sunt mai mulți care apreciază munca depusă acolo…Tu ești cel mai în măsura să vii cu argumente...Pro sau contra. Astea sunt vremurile în care trăim...Trist.

 Felicitări pentru pagina.

 Din punctul meu de vedere este profi. Ca și text...foarte bine scris.Ți-am zis...E foarte fain făcută...Cred că le dai clasa multora! Nu cred că e subiectiv...mai ales ca e scris de tine... ”

 Multumesc, B.!!! O doza de subiectivism are inevitabil. Doar e vorba despre tata...In schimb am si o ,,tona" de documentare si articole pe masura surselor. Sa fim modesti, website- ul este de amator. Nu am notiuni de web design.

Cum a reactionat o fosta atleta

 ,,Am fost atleta dansului si multumita lui am putut sa vad aproape toata Romania.Era un fair play...Pacat de sala de sport caci era bine dotata. Rusine primariei!"

 ,,Am si eu o intrebare. Unde se tin clasele de educatie fizica??? Exista alta sala de sport?"

  Nu numai sala era dotata corespunzator ci si baza sportiva din incinta scolii. Ma refer la circuitul aplicativ, porticul de gimnastica, barna, groapa de saritura in lungime cu pista, pistele cu culoare pentru alergarea de viteza pe 50 de metri, etc... Nimic nu mai este asa cum stiati! Nu exista alta sala de sport.

  Astept ca atunci cand veti veni in tara sa cautati acele fotografii si poate avem noroc sa le gasim pe cele din 2003. Multumesc, D-na D.! 

Alte opinii

  ,,Salut, Horia!

Te ajut cu distribuirea site-ului.Foarte fain. Frumoasa inițiativa de a promova activitățile din localitate."

  Multumesc, M.!!!

 ,,Felicitări și iar felicitări,pentru ca ai grija de memoria tatălui tău.Un om deosebit de simplu,însă cu niște calități pedagogice unice.Chiar prin stilul dânsului,a reușit sa fie un adevărat pedagog.A învățat sute de copii,fii de țărani,ce inseamna cultura și sport.Si când zic sport,nu mă refer la dat din mâini și lozinci "Minte sănătoasă, intr-un corp sănătos",mă refer la sport de performanță(dovada medaliile câștigate de copii),copii care au văzut Europa și România prin intermediul dânsului,care au făcut licee cu profil sportiv.Ca se mai comentează pe la colțuri despre sala de sport,despre orele de sport, sunt doar VORBE GOALE. Nesimțirea conducerii scolii din Brebu nu are limite,primăria alta mâncare de peste și împreună fac ceva foarte urât.Nu sunt în stare cu toate eminentele angajate sa faca un proiect pe fonduri europene.Dar cu asemenea profesori de duzina și nepăsare,rămâne doar sa vorbim ce frumos "era" și câte lucruri frumoase am văzut prin intermediul celui care a fost Profesor Niculae Dragan."

 ,,Am citit articolele scrise de Horia Dragan, este un dezastru total ceea ce s-a întâmplat acolo.Oare o petiție adresata consiliului local,ar ajuta? Conducerea scolii văd este este mult prea incapabila sa ia masuri din propria inițiativa."

Multumesc, Doamna A.! Dumneavoastra chiar spuneti lucrurilor pe nume! Asa este, multi copii au vazut Romania, iar unii dintre ei au si castigat premii la Izmir in Turcia! Unii au ajuns sa practice diverse discipline sportive la cluburi de renume din Bucuresti! Sper ca ei sa vada acest website si ca nu au fost uitati! Cu ei, atat sportivii din prima perioada a Centrului Atletic cat si cea de-a doua generatie a continuat punerea comunei pe harta Romaniei si Europei! Nu la modul palpabil cum doreste actualul edil ci intr-o maniera ce a ramas atat in memoria colectiva cat si in presa! Poate la fel ca importanta...La modul palpabil nu a reusit actuala administratie decat sa distruga o statuie si o sala de sport, referindu-ma strict la aceste doua aspecte.

Doamna M.

  ,,Păcat că un lucru bun, deja existent în comuna a fost lăsat în paragină!! Chiar nu se poate investi în renovare??? Chiar nu se pot găsi fonduri și pentru aceasta bază sportivă??? Alte localități ridica de la zero săli de sport, noi o avem și o lăsăm să ajungă așa? S-a investit mult in Brebu. Poate pe lista de investiții viitoare își face loc și baza sportivă....cum ar fi??? Cineva cu putere de decizie poate vede imaginile??? Măcar acum, că au fost făcute publice, chiar dacă ar fi trebuit să se știe situația."

  Doamna, sala a fost conceputa drept sala de gimnastica pentru uz scolar, astfel incat sa se poata aplica la orele de sport programa de invatamant a catedrei, tata fiind licentiat in Educatie Fizica si Sport.

  Bine ati sesizat si aspectul bazei sportive distruse la randul ei!

Opiniile unui fost elev

  ,,Mă uitam acum pe site-ul profesoreneculaidragan.com, nu am știut că există!

  Super!

  Orice găsesc, fac poze și vă trimit."

  In ceea ce priveste distrugerea statuii iata ce parere a avut dansul:

  ,,Oricum, există poze. Ar trebui sa facem un apel la toți foștii elevi și atleți."

  Multumesc, Domnule E.!!!

  Din fotografiile trimise am mai creat pagina ,,Festival 2002", iar pe cele trei fotografii vechi le- am adaugat la ,,Festival 1997".

  Spre deosebire de dumneavoastra eu nu am putut participa la toate editiile din cauza serviciului...

Doamna A.

  ,,Păcat, mare păcat! Deplorabilă imaginea cu bustul domnului profesor pe jos...Omul care a trăit prin sport, pentru sport și pentru Brebu..."

  Asa este. De multe ori a pus pasiunea lui pentru sport si dorinta de a creste copii sanatosi si normal dezvoltati somatic deasupra intereselor propriei familii. Noi am inteles si l-am sustinut. 

Domnul M.

  ,,Pe acest teren de sport mi-am petrecut copilaria, pacat,  nu credeam ca traiesc sa vad asa ceva. Domnul profesor se rasuceste in mormant!!!"

  Eu nu cred. A facut 34 de ani tot ceea ce i-a stat in putiinta, la modul echilibrat. Stia cand ceva nu mai merge si trebuie sa puna capat proiectului. Ma refer la perioadele de activitate ale celor doua Centre Atletice de la Brebu. In ceea ce priveste dezastrul s-ar fi zbatut sa faca ceva. In ceea ce priveste statuia si controversele legate de distrugerea ei, precum si lupta mea de a fi restaurata pe amplasamentul initial cred ca se sparge de ras acolo in ceruri! Era asa cum il stia toata lumea un om modest. Decat statuie ar fi preferat aducerea de sponsori si ajutarea copiilor talentati din noua generatie. A se vedea performantele de nivel mondial si european atinse de copii brebeni care nu primesc nimic de la Primarie. Doar AFC Brebu conteaza. Asa zisul sport rege, fotbalul...

Comentarii facute in grupul Facebook ,,Comuna Brebu"

A. A- ,,In halul asta a ajuns? Pacat ..."

V. G- ,,Ce trist ... !!"

I. B-  ,,Strigător la cer!Rusine rusine rusine! Acum văzând aceste imagini(multumesc celui care a postat) cu lacrimi în ochi ma bucur ca am plecat de la această scoala! Nu puteam sa vad in fiecare zi aceasta lipsa de respect. Eu ,fiica acestui om care a fost TATA, acest minunat om care a dat totul pt. aceasta sala de sport sunt profund indurerata!!! Ca sa numai vorbim de acel Festival care promiteau ca o sa continue,, In memoriam!!!,,.........."

E. G-  ,,S-a dus de ripa o tara frumoasa ca Romania, dar o sala de sport! Acestea sint deja amintiri frumoase din copilaria voastra! Pastrati-le ca cele mai frumoase !"

  Am raspuns D- nei E.G astfel: ,,Horia Florin Dragan- ,,Adica NU ar trebui sa reactionam ci sa stam in banca noastra? Eu cred ca tocmai din cauza asta vi se pare ca Romania s-a dus de rapa. Eu cred ca inca nu, este pe marginea prapastiei, iar in toata dezbinarea asta a categoriilor sociale practicata de fiecare conducere a tarii (divide et impera...) fiecare ar trebui sa intindem mana si s-o prindem bine!"

K. A- ,,In scoli toti au acum ocupatie sa se stranga bani pentru cadouri stie toata lumea pentru cine, "domnii" au ajuns sa ia cadouri si de 8 martie, la fel se stie. Tot acei domni care ar trebui sa se ocupe de renovari fac campanie electorala mai marilor, se joaca la doua capete, trebuie tinuta fonctia. Cine mai are timp de renovat/intretinut ceva cand iti ia mult timp sa stai cu ochii poate mai pica ceva pe langa. Oricum , cainii canta..... ursu roade, totusi parca era altfel."

Comentarii facute in grupul Facebook ,,Comuna Brebu"

M. B- ,,Noi chiar făceam ore de sport in sala. Și arata bine pe vremea aia. Sau nah...cel puțin arata bine pentru o comuna. De atunci au trecut 16-17 ani...."

  Am raspuns D- nei M.B astfel: Horia Florin Dragan- ,,La vremea respectiva nu numai ca arata bine pentru o sala de sport comunala.Rivaliza,pastrand proportiile, cu salile de sport ale Liceului Militar Breaza(de unde au fost luate foarte multe dotari pentru orele de gimnastica- si le multumim si acum peste ani pentru ajutor) si Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina. Era mica, cocheta si foarte bine dotata pentru dezvoltarea somatica a copiilor care faceau orele de sport cu placere. Asta pot confirma cei care au ajutat, cei care au facut educatie fizica pe bune si cei plecati in toata tara la diverse concursuri de atletism- specialitatea Domnului Profesor."

Comentarii facute in grupul Facebook ,,BREBU🌟MEREU APROAPE"

A.C.B- ,, D. M.I Educația părinților și copiilor legata de tehnologie se face acasă. Însă subiectul este SALA DE SPORT. Parintii din Brebu nu au alternative culturale și sportive pentru copiii lor."

D.M.I.- ,,De ce o activitate sportiva trebuie sa fie legata de un spațiu închis cu un program fix și limitat. Asta într-adevăr nu e o scuza pentru nepăsare, nesimțire . E exact ca pe piața unde nu e cerere nu e oferta... Zic și eu."

A.C.B- ,,Pentru ca sportul se face organizat și disciplinat!"

D. D- ,,ai dreptate...un 10 din partea mea....am fost eleva lui ☆Neica....cum ii spuneam noi....si am facut sport. ..m-am plimbat prin toata tara aproape...si niciodata n-am platit un leu...dansul facea tot...sponsori hotele mancare spectacole...fair-play...multe altele...si inca suntem si acum pasionati de sport...amenajati draga terenul...sala de sport...tot ce e nevoie ca sa poata copiii sa se dezvolte..."

  Am raspuns D- nei D.D astfel: Horia Florin Dragan- ,,D. D Elita Centrului Atletic a facut deplasari in tara unde ati castigat numeroase premii (poate imi trimiteti si mie pentru website ceva fotografii). Faptul ca v-ati si distrat si v-ati simtit bine este numai meritul elevilor si antrenorului: erati pe aceeasi lungime de unda! Nu trebuie uitate generatiile de elevi care au facut orele de educatie fizica si sport atat in sala cat si pe baza sportiva. Pentru ei erau suficiente aceste ore pentru dezvoltarea celor patru calitati motrice, innascute sau dobandite: indemanarea, viteza, forta si rezistenta. Asa cresteau sanatosi! In ziua de azi multi copii, sau mai bine zis parintii lor, isi iau scutire totala de sport pentru tot anul de invatamant...

Am promis ca voi publica si asa ceva

Acestea sunt cateva comentarii facute in grupul Facebook ,,Comuna Brebu" pe o postare de-a mea:

- ,,D. L E ok, cred ca a inteles toata lumea ideea si problema ta. De asemenea cred ca te poti opri aici. Deja devine spam. No offense, dar sunt deja doua scroll down cu posturi si comment la ele facute doar de tine."

- ,,K. A Postarile nu devin spam, devin o frustrare a esecului in dezvoltarea unui cult al personalitatii. Care personalitate care cult?,....ai dreptul sa dezbati, la fel cum si altii au dreptul sa spuna ce gandesc,....aici este problema ca s-ar putea sa te deranjeze. Incep eu, nu il cunosc pe Profesorul Dragan, nu imi pot da cu parerea, personajul pe bicicleta Dragan, verde sau nu, care isi facea veacul mai des prin alte "locuri", nu merita mentionat aici."

- ,,K. A Eu propun demolarea salii de sport si de construit o terasa cu un suculet, poate si o vocta, in parc oricum nu prea este voie, sta in carca ta mereu cineva sa vada cand te basesti sau daca ai transpirat,...sport nu se mai face, nu multora le place,...eu duceam scutiri la greu, de ce sa ne dam mari sportivi. Statui se pun , se mai si darama, nimic nu este vesnic, in contrapartida hai sa facem si o lista cu cine doreste ca banii pe reablilitarea salii de sport si statuie sa se duca pe ceva mai social,...uite, biserica are nevoie de bani, bani de benzina si chibrit, benzina pentru generator si chibrit sa aprinda lumanari."

- ,,D. L Si demolarea costa. Mai bine las-o asa. Tine umbra.."

- ,,K. A uite, am un like +1 din invidie pentru demolare sau sa nu se faca nimic, strang 238? sigur nu, incerc cum au incercat si altii."

Aceasta era postarea mea

  ,,Văd că și alții suferă la capitolul sport în școli! Numai că nu este vorba despre infrastructură. Au baze sportive cum noi nu vom avea în 100 de ani!

  Am avut și noi, la Brebu-Prahova, odată, o bază sportivă și o sală de sport, un Centru Atletic școlar local care au produs sportivi de performanță pe bandă rulantă! Acum nici măcar pe părinții copiilor se pare că nu îi mai interesează...Din păcate! Copiii talentați sunt preluați de cluburi școlare sau orășenești din județul Prahova și ajung la performanțe europene sau mondiale de invidiat.

  Cine nu a auzit de Flavius Crăciun, Teodora Vlad, Buzatoiu Corina, Ioana Plăvan ș.a ?!?

THEGUARDIAN.COM Ofsted chief: pupils’ wellbeing at risk as sport is squeezed out of schools Top inspector says that physical education must play a full part in the curriculum(https://www.theguardian.com/education/2019/jul/07/ofsted-boss-pupils-wellbeing-at-risk-as-sport-squeezed-out-of-schools?fbclid=IwAR2dvqcRDbcvH4yOkVoQX8nOGn8g8SwwWM0PbJMkEXasINXJWuVnIped23g)"

Aceasta este replica data unuia dintre postacii prezenti la datorie

  ,,Horia Florin Dragan K. A Ideea la care au subscris 237 de oameni, dintre care unii l-au cunoscut pe omul Neculai Drăgan, era căutarea de sprijin pentru reabilitarea urgentă a sălii de sport și restaurarea statuii tatălui meu pe amplasamentul unde a fost prezentă timp de 10 ani. Nu familia Drăgan a decis amplasarea statuii și inscripționarea sălii de sport. Noi doar am muncit alături de mulți alții la întreținerea acestei baze sportive. Asemenea lor și noi suntem dezamăgiți de ce s-a ales de munca unor generații.

  Dacă și postarea aceasta despre un articol din presa engleză referitoare la sportul școlar este interpretată de dumneavoastră drept cult al personalității nu știu să mai zic...Altii au fost cei care au considerat ca profesorul(si nu omul) Neculai Dragan merita recunostiinta comunitatii in anul 2008. Faptul ca a durat doar 10 ani, asta nu inseamna ca majoritatea a hotarat astfel. Personal, refuz sa cred ca brebenii sunt oameni rai si nici nu vreau sa-i jignesc in inteligenta, dar cred ca anumite aspecte nu trebuiesc lasate sa ajunga in groapa de gunoaie a Comunei Brebu.

  Așteptam idei constructive, care să vină în sprijinul inițiativei susținute de cei 237 semnatari ai petiției, nicidecum atacuri asupra unei persoane care nu se mai poate apăra decat prin ceea ce a facut in viata si a lasat in urma lui generatiilor viitoare.

  Aștept de la dumneavoastră, în spiritul grupului, o idee constructivă și, cine știe, poate ne vom regăsi în tabăra celor care doresc și reabilitarea sălii de sport. Nu eu am deschis aceste subiecte ci Dl. Sebastian Dumitrescu în septembrie 2018. Pe dânsul l-ați întrebat ce părere are acum?

  Continuați brainstormingul! (o tehnică de creativitate în grup, menită să genereze un număr mare de idei, pentru soluționarea unei probleme) Din păcate până acum nu văd decât câteva subtiri atacuri la persoana mea. Nu pot spune ca ma jigniti. Nu ma simt decat nitel lezat in inteligenta. Inteligenta si cultura dobandita in cei 7 ani de acasa in comuna Brebu, gratie unei generatii de invatatori si profesori de exceptie care din pacate acum sunt uitati si ei...Mare pacat ca nu i-ati prins in scoala!"

Mesajul unui ziarist, Domnul A.C!

 ,,Absolut binevenita si legitima initiativa dvs. Va doresc mult succes in sensul de a realiza ceea ce v- ati propus!"

Mesaj primit prin intermediul paginii Contact

Domnul M.C:

  ,,Continutul bun, imi place.

  Te asteptai cumva Horia sa respecte opinia cetatenilor conducatorii actuali?"

Mesaj de ,,suflet" din partea unei foste colege de gimnaziu

 ,,Website-ul mi-a amintit de perioada minunată a copilăriei şi adolescenței. Deşi chiar am muncit la sala de sport, a fost frumos! Mi-a plăcut ce ai creat! Numai bine!"

  Venind de la tine, opinia ma onoreaza, B.!

©2018- 2022 Horia Florin Dragan