Intreaga raspundere privind continutul stirilor preluate: Facebook, presa scrisa, presa online sau audio-vizuala si prezentate aici revine exclusiv autorilor.

MENS SANA IN CORPORE SANO

,,Sunt în continuare blocat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Brebu așa că nu am altă variantă pentru a lăuda realizarea! Cârcotaș cum sunt eu, aș dori să folosesc amenajarea la iarnă. Până atunci sunt atâtea de făcut în gospodărie încât cu greu îmi găsesc timp pentru a face mișcare în aer liber.

P.S: În plus nu se compară mușchii făcuți prin muncă fizică cu cei de la trasul de fiare. Niciodată nu mi-a plăcut sportul ăsta. Pe vremuri eram obligat la serviciu să fac o dată pe săptămână pregătire fizică. Până la 45 sau 50 de ani nu îmi mai amintesc. De regulă eram portar la futsal. Așa îi zice fotbalului în sală?

Poftim! Am ajuns iar la sala de sport... Alegeți dumneavoastră care:

- cea a Școlii Gimnaziale de se repară (?!?);

(Postare personala Facebook 09 iunie 2021)

Fotografiile sunt preluate din postarea publica pe Facebook a Primariei Brebu din data de 08.06.2021, orele 22:28.

Amenajarea din Parcul Brebu poate fi vazuta aici.

Centrul de vaccinare anti-Covid-19 de la Brebu functioneaza incepand de azi.

Centrul a fost redeschis in data de 04.XI.2021.

Sursa: postare publica a Primariei Brebu in reteaua Facebook la data de 13.04.2021 orele 17:37

La Scoala Gimnaziala "MATEI BASARAB" din Brebu, elevii s-au intors in banci, odata cu inceperea celui de-al II-lea semestru.

Oare s-au intors si profesorii de educatie fizica si sport sau cu pandemia asta sunt in somaj tehnic?!? Afara, in curtea scolii e cam frig, in scoala e distantare fizica, sala de sport asteapta reparatia capitala promisa si prevazuta in bugetul anului 2021 al Primariei...Felicitari d-na Director!

Postare in reteaua Facebook a Primariei Brebu la data de 11 februarie la 19:50 · (Public)

Reportajul integral aici!

Centrul de vaccinare impotriva COVID- 19 Brebu- Prahova- Romania- E.U

Sursa: postare publica a Primariei Brebu in reteaua Facebook 22.01.2021 orele 13:12

Federatia Romana Sportul Pentru Toti

Constantin Caliman- postare publica in reteaua Facebook 12 ianuarie 2021 la orele 17:02

,,Educatia fizica si sportul reprezinta parte integranta a educatiei generale a individului!"

  ,,Se fac in curand, 3 (TREI) ani de la aparitia Legii 90/2018 care completeaza Legea 69/2000 a educatiei fizice si sportului! De unde in OUG 38/2017 se propunea ca finantarea programelor sportive sa se efectueze in limita a maxim 5% din bugetele anuale, ne-am pricopsit cu ,,scoaterea” acestei prevederi, invocandu-se autonomia locala!

  Unii care citesc si inteleg ce vor, sub pretextul ca nu exista obligatia de a finanta, nu aloca nici 1 leu sportului!

  Bun! Autonomia locala trebuie respectata!

  Dar principiul autonomiei in sport si drepturile fundamentale garantate de statul roman prin Constitutie nu trebuie respectate!?

  Si mai cred ca atat timp cat Legea 69 are 97 de articole, trebuie citite toate! Obligatiile administratiilor publice, drepturile sportului sunt enumerate la art. 2 si 3, fiind mai apoi reluate cu specificatii in lege! La art. 18^1, se arata ...ce se poate finanta! Nici intr-un caz sintagma ,,pot finanta” poate fi interpretata ,,daca vreau finantez, daca nu...nu” asa cum fac multi din pacate! La art 67^1 alin 3 se arata, cum se poate finanta! Printr-o HG sau o Metodologie aprobata de autoritatea deliberativa!"

 ,,Cele mai importante realizari ale modificarii legislative aduse in 2018 la Legea EFS, sunt dupa parerea mea:

 1. Contractul de Activitate Sportiva! Atentie! Este dupa parerea mea, un pas intermediar pana la CIM (Contractul Individual de Munca) in sport!

 2. Mecanismul de finantare multianuala a programelor sportive din fonduri publice! *Nu lucreaza decat acolo unde este iubit sportul!

 3. Finantarea programelor sportive initiate de catre unitatile de invatamant pentru Asociatiile Sportive Scolare si institutele de invatamant superior pentru Asociatiile Sportive Universitare!

  Din pacate, nu s-a finantat nici o ASS si nici o ASU! Desi inca din 2000 exista prevederi legislative clare (si obligatorii in opinia mea) sportul scolar si universitar nu se practica si nu se organizeaza in structurile sportive prevazute de legiuitor! Ganditi-va, daca am avea 7600 de Asociatii Sportive Scolare, 3.000.000 de elevi sportivi practicanti, 97 de Asociatii Sportive Universitare si 400.000 de studenti sportivi legitimati! Asa spune legea!"

 ,,Mai nou, aflam ca practicarea activitatilor fizice, contribuie substantial la intarirea organismului in fata efectului virusului de tip nou Covid-19!

  Eu imi fac datoria si va reamintesc:

  ✅viitorul sportului romanesc este in scoala!

  ✅investitiile in programele sportive sunt ca poduri in timp pentru o natiune sanatoasa, educata si performanta economic!

  ✅pentru a reduce volumul banilor publici in sportul romanesc, trebuie implementate noi strategii si politici publice (atributul exclusiv al MTS) care sa dezvolte sectorul privat si sa creeze parghii lucrative pentru managerii sportivi!

  ✅reorganizarea sportului scolar si universitar in Romania se poate efectua doar cu multa vointa politica si o viziune strategica bine explicata de catre actantii princiali: MTS si MEN!

  ✅administratiile publice locale trebuie sa se implice activ si responsabil in sprijinirea structurilor sortive de drept privat, care sa devina partenere ale Asociatiilor Sportive Scolare si Asociatiilor Sportive Universitare pentru a reconstrui piramida sportului romanesc cu baza in scoala!"

©2018- 2022 Horia Florin Dragan