Imagini si comentarii postate in reteua Facebook de un brebean in septembrie 2018

  Imagini preluate din postarea unui brebean in grupul privat Facebook ,,Comuna Brebu"(peste 50 de like-uri si comentarii la un moment dat) in data de 25.09.2018, primul care a sesizat dezastrul de la sala de sport ,,Prof. Neculai Dragan"- denumire si inscriptionare din anul 2008. Voi transcrie si comentariul dansului ce a insotit imaginile publicate, din pacate prea tarziu...Exista o imagine decat cu soclul statuii (imagine gasita pe website-ul Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu-creat in 2014, ulterior retrasa, alaturi de imaginile de la orele de educatie fizica si sport tinute in sala de catre doamna profesor Mirela Dumitrache!!!), pentru ca mai apoi bustul sa ,,dispara" cu totul, probabil folosindu-se obisnuitele ,,acoperiri" legale(?). Alo, Politia? Alo, Parchetul? Alo, Ministerul Educatiei Nationale? E cineva pe acolo in tarisoara asta?

  Pentru a citi restul postarilor si comentariilor trebuie sa aderati la acest grup.

""Nu vreau sa aduc in discutie felul dezolant si inacceptabil in care arata sala de sport,probabil sunt chestii legate de administratia locala, Ministerul Invățământului. Nu cunosc. Dar imi pare de neconceput cum este tratată memoria domnului profesor Drăgan, o figură emblematică pt comuna noastră! Atât merită?? Majoritatea am fost contemporani cu dansul. Stim foarte bine ce a făcut pentru comuna. De la performanțele sportive cu elevii la primul Festival al sportului si culturii de care imi aduc aminte cu placere! Păcat, asta e respectul pt valori! Din pacate puține si nici de alea nu ne pasă..."-   Sursa: Sebastian Dumitrescu (administrator al grupului Facebook ,,Comuna Brebu")

  Opiniile si comentariile publicate pe paginile de Facebook ,,BREBU🌟MEREU APROAPE" si ,,Anunturi Brebu" sunt prea numeroase spre a fi reproduse (la un moment dat erau peste 100 Like-uri si comentarii impotriva distrugerii statuii si a scoaterii din circuitul scolar a salii de sport, fosta ,,Prof. Neculai Dragan- din 2008) sub mandatele anului 2019 ale actualui primar si director al scolii.

  Postare ,,Anunturi Brebu" in grupul Facebook ,,BREBU🌟MEREU APROAPE":

  ,,Este păcat că amintirea d-lui profesor Drăgan Neculai este intinată de nepăsarea autorităților din Brebu, aceasta probabil și din cauza invidiei că acest om a reușit să facă ceva pentru tinerii din comună, ceea ce autoritățile de azi (primar, director de școală, etc) nu au reușit să mai realizeze. Bineînțeles că ne referim la educație fizică și sport, pentru că dansuri, muzică și spectacole omagiale s-au mai făcut. Dacă dl.Primar ar fi fost pasionat de sport, dl. director de școală s-ar fi molipsit de această pasiune și ar fi insistat ca ...invățătoarele claselor 1-4 să nu mai facă abstracție de această disciplină și să dea importanța cuvenită orelor de educație fizică (ar fi doar un exemplu!😉), pentru că aceste ore ar putea fi ținute in sala de sport și de cei mici, sală care cu bunăvoința primăriei ar putea fi recondiționată și amenajată in scopul pentru care a fost construită.DACĂ NU IMPLEMENTEZI COPILULUI DE MIC PASIUNEA PENTRU SPORT, MAI TĂRZIU VOR CĂUTA SĂ-ȘI OCUPE TIMPUL LIBER CU ORICE ALTE ACTIVITĂȚI, MULTE DINTRE ELE DĂUNĂTOARE DEZVOLTĂRII FIZICE ȘI INTELECTUALE. Dacă s-ar fi perpetuat tradiția d-lui profesor Drăgan, poate s-ar fi amenajat și o pistă de atletism pe terenul de fotbal, o piscină pentru copiii care vor să innoate, etc Este bine să preluăm ceea ce a fost bine in trecutul nostru și să nu aruncăm la gunoi amintirea oamenilor de valoare ai comunei. Intrebare de 10 puncte: Cărei personalități contemporane din Brebu am putea să-i ridicăm statuie?🤔"

  Pai ati avut una, dintre multele personalitati brebene, careia i-a fost ridicat un bust! Si ati asistat impasibili la distrugerea si indepartarea lui!!!

  Trebuie sa stiti ca in anul 2014 sala inca arata bine, acolo avand loc un eveniment ,,Scoala altfel". Asociația Clubul Sportiv KOKKI a participat cu o parte a lotului competițional la a 18-a ediție a Festivalului Sportului și Culturii din localitatea Brebu. Sportivii au făcut o demonstrație de karate pentru a promova și conștientiza în rândul colegilor importanța sportului și a mișcării pentru o viață sănătoasă in sala de sport ,,Prof. Neculai Dragan".

  Dupa plecarea doamnei Mirela Dumitrache, actualul director al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" (in functie de 15 ani, dupa cum afirma!!!) a continuat aceeasi atitudine de dezinteres privind sala de sport, chiar contrar fisei postului!!! Probabil este deasupra legii, sau cel putin asa crede, acoperindu-se de hartii si hotarari publicate pe site-ul scolii.

  O parte a dezastrului o puteti vedea in imaginile de mai jos.

  De asemenea puteti citi acest comentariu facut in reteaua Facebook de o persoana careia nu-i dau numele:

   ,,...Așa cum nimeni nu vrea sa își amintească, dar dl profesor Dragan organiza zile de șah, badminton,atletism și multe altele.Actuala conducere a scolii nu are implicare în a păstra, nu zic construi. Exista din partea conducerii scolii cerere de finanțare pentru renovarea sălii de sport catre primarie, prefectura, inspectorat, minister sau orice alta unitate competenta și respinsa ?"

  E mult mai usor sa dai o minge de baschet sau fotbal si sa lasi copiii de capul lor pe baza sportiva decat sa iti respecti meseria si sa aplici metodologia predarii educatiei fizice si sportului pentru clasele V-VIII care implica etape obligatorii de parcurs, atat in sala cat si in aer liber...

  Sau nu mai exista normele de pe vremuri cu saritura peste cal, capra, rostogolirile inainte- inapoi, exercitiile la spalier, tonifierea si dezvoltarea musculara cu ajutorul helcometrelor (facute dupa norme de catre dl. ,,Johny" Davidescu?), suportilor pentru tractiuni in brate din atarnat, cataratul pe franghie, scara sau prajina, mersul si mentinerea echilibrului pe barna de gimnastica (erau doua: una in sala si una pe baza sportiva din incinta scolii) , etc...

Imagini din vara anului 2018

Panou de baschet din incinta bazei sportive a Scolii Gimnaziale

Panou de baschet din incinta bazei sportive a Scolii Gimnaziale "Matei Basarab" Brebu

Intrarea in sala de sport ,,Prof.Neculai Dragan

Intrarea in sala de sport ,,Prof.Neculai Dragan" Brebu- fara panoul cu inscriptia au crescut pomi- geamuri sparte-igrasie: un local al nimanui...Nu? Mie asta imi sugereaza aceasta fotografie!

Bustul: Detronarea ,,numelui

Bustul: Detronarea ,,numelui" Dragan, amintirii si respectului...Imagine din holul de intrare unde isi avea biroul. Putem spune "rasu-plansu" ca s-a intors sa mai moara o data si la serviciu!!!

Fisa postului de Director Scolar- extrase

  Sunt multe obligatii. Redau decat cateva:

- propune în consiliul de administrație, spre aprobare, proiectul de buget și raportul de execuție bugetară

- se preocupă de atragerea de resurse extrabugetare, cu respectarea prevederilor legale

- răspunde de realizarea, utilizarea, păstrarea, completarea și modernizarea bazei materiale a unității de învățământ

răspunde de integritatea și buna funcționare a bunurilor aflate în administrare...!!!!!!!!!!!!!!

   (Fondurile sunt alocate conform Legii nr. 201/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul educației, text publicat în Monitorul Oficial al României, in vigoare de la 01 septembrie 2019. Aceasta lege modifica anumite articole din Legea educației naționale nr. 1/2011 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare.)

Din imaginile de pe aceasta pagina reiese ca si-a indeplinit cu succes sarcinile!!!

  Sa ai asa o baza sportiva si o sala de sport(toate dotarile pentru gimnastica inclusiv doua barne, cal fara manere, capra (2), lada gimnastica modulara pe 5 nivele, trambulina si saltele, spaliere, suporti pentru tractiuni in brate din atarnat, helcometre fixate in peretele lateral stang, handbal, baschet, minibaschet, 4 panouri de baschet reglabile, volei, badmington, scara, prajina si funii pentru catarare, gantere, cercuri si bastoane pentru gimnastica, catalige si cilindri, mese pentru tenis de masa, etc) cum nu au multe comune din Romania si sa se ajunga pana aici, in 2018, inseamna ca...

  Va las pe dumneavostra sa trageti concluziile!!!

...no comment

...no comment

Romania 25.09.2018-Facebook...

Romania 25.09.2018-Facebook...

Romania 11.12.2018

Romania 11.12.2018

...no comment

...no comment

Romania 25.09.2018-Facebook...

Romania 25.09.2018-Facebook...

Romania 11.12.2018

Romania 11.12.2018

...no comment

...no comment

Romania 25.09.2018- Facebook...

Romania 25.09.2018- Facebook...

Romania 11.12.2018

Romania 11.12.2018

Vedeti Articolul 298 din Codul Penal privind neglijenta in serviciu a functionarilor publici si persoanelor asimilate precum si cerintele fiselor postului daca doriti sa ne ancoram in prezent si legalitate

(UPDATE: Curtea Constitutionala prin Decizia 650/2018 a abrogat Art.298 CP)

Art. 298 Cod penal

  Neglijenta in serviciu constă în Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.”

  Ma intreb cate persoane se considera vatamate in dreptul si interesul privind calitatea invatamantului scolar de care au beneficiat copiii lor de cand sala de sport a fost scoasa din circuitul orelor de educatie fizica si sport de la Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu- Prahova. Retineti faptul ca puteti sesiza, ca persoane fizice, organele competente (Politia si Parchetul) doar in termen de trei luni de la luarea la cunostiinta a faptelor!

  Pe Facebook sunt multe comentarii in acest sens dar nimeni nu are curajul sa ceara socoteala celor vinovati din culpa de dezastrul in care se afla sala de sport in anul 2018 asa cum reiese din fotografiile cu exteriorul acesteia. Din unele surse, martori oculari, in interior sunt crapaturi semnificative in pereti si tavan. Astea nu apar de la o zi la alta...De ce oare nu a fost ascultata doamna profesor Mirela Dumitrache? Oare pentru ca traim in Romania? Oare din cauza directorului? Oare din cauza bugetului alocat de-a lungul anilor?

  De facut s-a putut face. De dotari nici nu mai se merita amintit, fiind la superlativ. De intretinut si reparat se pare ca e mai greu. Ori nu sunt bani ori nu exista interes si rea vointa. Cate cereri s-or fi facut catre Primaria Brebu pentru fonduri suplimentare alocate intretinerii si ramase cu aviz negativ? Oare s-au facut?!? (Aceasta intrebare am preluat-o dintr-o postare de pe grupurile Facebook locale.)

  Sa ramanem optimisti si sa speram cu ajutorul dumneavoastra al vizitatorilor, prin promovarea acestei pagini, ca , poate(?!?), la anul viitor(2019) vor incepe lucrarile de renovare si peste un an sa fie redata circuitului de invatamant! Din pacate in anul 2018 s-a modificat prin ordonanta de urgenta a guvernului modalitatea de finantare de la bugetul de stat a scolilor, iar din 2019 va fi o noua Lege a Educatiei.

Totusi, pana acum se puteau face multe daca se dorea!

   Cate scoli din comunele din Romania au sala de sport?!?

Anul 2008 - Bustul

  Pentru cei care l-au cunoscut personal sau i-au fost colaboratori de nadejde, fostii elevi sau membri ai Centrului Atletic Nr. 1 Brebu din ambele perioade de functionare, pentru cei cu care se saluta pe strada trebuie sa recunoastem ca dl.Raducan Alexandru, cel care a construit GRATUIT bustul de bronz, a reusit sa surprinda chiar si personalitatea nu numai imaginea...

  Cu acelasi prilej (dezvelirea bustului de catre Primaria Brebu) sala de sport din incinta bazei sportive (baza construita de la zero de acelasi prof. Dragan) a fost inscriptionata primind denumirea de sala de sport ,,Prof.Neculai Dragan" drept recunoastere a meritelor deosebite in construirea (colaborarea la proiectare si supravegherea constructiei), dotarea si intretinerea exceptionala a acesteia. (Nu pot sa nu mentionez meritele deosebite ale doamnei profesor Dumitrache Mirela, care s-a luptat( efectiv!), pana la pensionare, pentru continuarea intretinerii acestei sali de sport solicitand de fiecare data atentie factorilor decizionali. Din pacate nu i-a fost acordata...)

  Primaria Brebu a considerat, la acel moment, ca se impune ridicarea acestei statui a prof. Neculai Dragan drept recunoastere a intregii sale activitati in domeniul sportului (sportiv al C.C.A Bucuresti, profesor-34 ani si antrenor de atletism) si culturii (fost Director al Caminului Cultural), realizari care nu au fost obtinute de altcineva din aceasta comuna prahoveana atat inainte de anul 1990, cat mai ales dupa...

  Acelasi director scolar din anul 2019 a tinut discursul de inaugurare a statuii si a anuntat inscriptionarea salii de sport cu numele ,,Prof. Neculai Dragan", lucru pus in practica!

Amplasarea bustului, dezvelit oficial de catre primarie in 2008, prilej de organizare a Festivalului Sportului si Culturii- ,,In Memoriam

Amplasarea bustului, dezvelit oficial de catre primarie in 2008, prilej de organizare a Festivalului Sportului si Culturii- ,,In Memoriam" prof. Neculai Dragan

30.10.2018- Distrugerea statuii a avut loc, la o data incerta din vara anului 2018, din ordinul domnului primar Ungureanu Adrian si adus la indeplinire de catre directorul Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab

30.10.2018- Distrugerea statuii a avut loc, la o data incerta din vara anului 2018, din ordinul domnului primar Ungureanu Adrian si adus la indeplinire de catre directorul Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab", domnul prof. Codarcea Viorel; sursa- un intreprinzator local.

Sfarsitul traseului parcurs de bust din fata scolii pana in holul de intrare in sala de sport.

Sfarsitul traseului parcurs de bust din fata scolii pana in holul de intrare in sala de sport.

Imagini de la festivitate, sala de sport si baza sportiva in anul 2008

Parintii erau multumiti ca ai lor copii pot face sport SI in sala!

Parintii erau multumiti ca ai lor copii pot face sport SI in sala!

Poate postarile si reactiile pe retelele de socializare vor deschide ochii tuturor!!!

Poate ca acum, odata facuta publica situatia si dezastrul in care a ajuns sala de sport se vor lua masuri mai serioase decat timidele si superficialele masuri de asa zisa ,,conservare"!!!

Ultima masura luata este de-a dreptul hilara, daca nu ar fi tragica. Inlocuirea geamurilor sparte de la intrare cu celofane in decembrie 2018...

Toti copiii din imagine faceau ore de sport SI in sala!

Toti copiii din imagine faceau ore de sport SI in sala!

©2018- 2022 Horia Florin Dragan