Asa cum am promis, revin cu fotografii actualizate si realizate astazi, 18.06.2019 in jurul orelor 14:30

Mai intai sa fie cuvantul...postat si pe Facebook

  ,,Azi am fost să văd cu ochii mei scoala unde am învățat și locurile unde a muncit toată familia mea în diverse ocazii. Nu mă refer la tatăl meu. El a muncit decât 34 de ani acolo...

  Cei 208 de oameni care au semnat petitia online ,,Salvați sala de sport ,,Prof.Neculai Dragan"- Brebu- Prahova" trimisa in data de 13.06.2019 Prim- Ministrului Romaniei au făcut-o in cunoștiință de cauză din câte am văzut. Deci nu sunt mincinos sau subiectiv și le mulțumesc pentru încredere.

  Nici domnul Sebastian Dumitrescu nu a fost subiectiv în septembrie 2018. Dânsul a tras primul semnalul de alarmă prin postarea de fotografii cu dezastrul de acolo.Și dânsul trebuie să plătească amendă pentru că a arătat adevărul? Postarea dumnealui a dus la crearea de către mine a site-ului ,,Profesor Neculai Dragan- In Memoriam" care astăzi are peste 8 500 de accesari, un site unde veți găsi comuna Brebu, cu bune și cu rele, așa cum a apărut în media.

  Domnul Director m-a amenințat că va chema Poliția deoarece la intrare există un mic panou de avertizare cu interdicția de acces a persoanelor neautorizate. Nu l-am văzut și nici nu am crezut că este posibil să existe așa ceva. Poarta era deschisă ! Am intrat. M-am gândit, acum, că tot ,,neautorizat " am intrat în trecut, când am muncit la vopsirea panourilor de baschet înaintea câtorva Festivaluri ale Sportului și Culturii organizate aici...la aceeași școală ...având același director!!! Tot ,,persoane neautorizate", cum ar fi mama si sora mea au intrat si au spălat pe jos în sala de sport împreună cu alte persoane sufletiste. Cu aceleași ocazii.

  Am văzut panoul la ieșire, așa că probabil voi plăti între 100-300 de lei amendă, deși mă așteptam ca Dl. Director să nu fie așa de agresiv în exprimare și intenții, să se adreseze omenește și să-mi spună în câteva cuvinte care este situatia de fapt, dacă tot m-a văzut în cele 5 minute petrecute acolo, fără să deranjez pe nimeni, cu atât mai mult cu cât mă cunoaște de copil și m-a văzut cu mulți ani în urmă cățărat și vopsind panourile de baschet(plus cele 4 din sală)...Nicidecum să dea ordin unui angajat să fiu escortat spre ieșire(,,Aici nu este stână fără câini!") și să mă amenințe, cu telefonul în mână, cu chemarea Poliției!!! Pentru mine a fost o surpriză neplăcută. Pentru câteva secunde m-am gândit oi fi lup sau om...Oi sunt sigur că nu am văzut!

  Sunt dispus să plătesc pentru ca cei care nu mai sunt acum în Brebu să vadă realitatea, pentru cei care nu vor să știe, sau pentru cei care nu au mai intrat de mult timp pe baza sportivă! Nu mă refer la părinții copiilor. Aceștia cred ca știu. Îi înțeleg de ce nu reacționează. Și eu am avut copil la școală, dar in Câmpina. Din câte am aflat copiii sunt mai zburdalnici, deh, altă generație. Dragi părinți mai cotizati la ,,fondul clasei"? Anul trecut ați postat pe Facebook că vi se cer bani. Dacă da, să știți că e interzis prin ordin al Ministrului Educației Naționale. Nu stiu ce cuprinde Regulamentul școlii, dar, din câte am aflat, primul care încalcă acest regulament este chiar directorul (nici asta nu o știați, nu?), așa că nu vă certați copiii degeaba, fiți alături de ei până în pânzele albe! Oricine poate greși, important este să fie lucruri mărunte...Toți am fost elevi odată.

  Recunosc, sunt un CONTRAVENIENT și nu am voie în România să spun și să arăt adevărul! Așa arată baza sportivă și sala de sport astăzi!!! Dacă eu nu postam, ca și Dl. Sebastian Dumitrescu(în 2018), dumneavoastră cum ați fi putut vedea?

  Voi descrie în curând și voi explica cum arăta înainte și ce utilități nu mai sunt pe baza sportivă (pista aplicativă, groapa de sărituri în lungime cu drenaj special construita, bârna, etc) deși mulți dintre dumneavoastră știți. De asemenea, am vrut doar să văd cu ochii mei unde NU se duc banii mei din taxele și impozitele plătite la zi către statul roman și către autoritățile locale!

  Acum sper ca v-ați convins că petitia semnată pana la inchiderea platformei online de catre 252 persoane are acoperire în realitate! A propos, bustul de bronz al profesorului Neculai Drăgan nu mai este pe jos în holul de la intrare. Bust creat gratuit(!!!) în anul 2008 de către Domnul Alexandru Răducan și de o expresivitate și acuratețe remarcabile...

  Unde o mai fi ajuns oare ?!? S-a făcut ,,curățenie "!!!

  Am terminat editarea așa cum am spus acum doua ore. Am postat ,,la cald" atunci pentru că mă gândeam să nu rămân fără telefon. În România de azi e posibil orice. O mașină de poliție mi-a dat emoții de două ori până am ajuns în stația de autobuz. Mă gândeam că directorul școlii s-a ținut de cuvânt și i-a chemat în ajutor. Oricum ar fi trebuit să mă ,,umfle" cu telefon cu tot, că nu l-aș fi dat! Vă mulțumesc!"

Postare Horia Florin Dragan 18.06.2019- comentariile inca pot fi citite.

...un comentariu personal, adresat anumitor brebeni

 ,,De data asta am parte de replici în grupul Facebook ,,Comuna Brebu" ori pe postarea publică anterioară care vor să-mi demonstreze că negrul este alb, ori de atacuri sub centură tipic anumitor instituții sau de reluarea mesajelor de tipul ,,vrei statuie, dar nu ești în stare să faci curat la mormântul tatălui tau".

  Au mers până acolo încât anul trecut au postat inclusiv fotografii cu mormintele familiei mele pe pagina Facebook a Primăriei. Cineva a raportat postarea și Facebook a șters fotografiile, apoi Primăria a încercat să dreagă busuiocul cu o postare pentru ca în final să șteargă tot, dupa ce le-am scris: ,,Sa va fie rusine!"... Astă toamnă nu am putut, dar până în Florii am săpat mormintele, iar până de Paște(2019) am cumpărat flori de la Bozo și le-am plantat(peste 20 de plante), am repictat numele morților. De la atâtea ploi e și normal că au apărut bălării. Nu aveți grădini? Nu ați pus cartofi, porumb, rasaduri, etc? Nu vă ocupați întâi de grădină și când aveți timp mergeți și la cimitir? Nu cred că numai familia Drăgan este în urmă la capitolul ăsta. Fiecare cu morții lui!

  Nu înțeleg această risipă de energie. Tata e mort din 2006. În 2008 i-ati făcut statuie. A lăsat în urmă o bază sportivă și sala de sport funcționale pentru că avea o armată de profesioniști, prieteni care l-au susținut în întreținerea lor. Ca orice om avea și el pe ,,Gică Contra" din belșug. Dar tot minoritari erau... Observ ca apar ,,oameni de bine" care nu au auzit de dictonul acesta: ,, De mortuis nil nisi bonum dicendum est!", dicton reluat și susținut și de filozoful grec Diogene, cel despre care se zice că stătea într-un butoi gol de vin. Nu stiu daca l-a golit in prealabil. Nu știu dacă Diogene avea bicicletă, dacă era verde, știu doar că a lăsat ceva în urma lui!

  Nu neg realizările actualei administrații locale. Nu am găsit normală abordarea problemelor de la sala de sport și distrugerea statuii existente din anul 2008. Nu există nicio ,,Operațiune Monstrul". Există decât petitia adresată Primului Ministru.

  Membrii grupului ,,Comuna Brebu" inteleg ,,subtilitatile" legate de ,,Operatiunea Monstrul" si bicicleta verde. Probabil atat si-au amintit cei care, probabil au si furat-o de cateva ori acum multi, multi ani...

  Pe cine deranjează? Pe semnatari nu, așa că dacă vom avea succes și Guvernul României va putea rezolva urgent ne veți felicita. Dacă nu vom avea succes ne veți felicita pentru că am încercat!

  Eu unul, cred și semnatarii, m-am săturat de abureli. Numai faptul că s-a distrus pista și groapa de nisip pentru saritura în lungime spune destule. Cei care au construit-o știu ce drenaj i-au făcut.

  Acelasi celofan din 11.12.2018 este prezent ,,la datorie" pe post de geam la intrarea in sala de sport si in 18.06.2019.

  Acum a crescut iarbă...nu e rau.

  Acum realizez de ce mi-a spus Domnul Director ,,Aici nu este stana fara caini!"!

  Aș mai putea continua, dar mă opresc deocamdată aici. Mă retrag în zona neutră. Așa mi-a indicat arbitrul de ring..."

Un ,,Facebook" de final dedicat exclusiv brebenilor cu memorie buna!

 ,,Postarea fiind publică și recitind-o acum, îmi amintesc cu emoție de câțiva oameni adevărați pe care am avut privilegiul să-i întâlnesc la sala de sport și să îi văd cum concepeau diverse aparate sau materiale sportive(helcometre, suporți pentru tracțiuni în brațe, gantere, bastoane și cilindri, capre de gimnastică, ș.a), se sfătuiau înaintea Festivalurilor care oameni au caii mai frumoși(Dr. Manea), cine ar putea să se cațere pe ,,stâlpul nuntașilor", etc.

  Aș pune o întrebare retorică. Implicit aduc omagiile si respectul meu celor mentionati si imi prezint scuzele celor nenumiti mai jos.

  Dacă veneau din Ceruri unii ca Johnny Davidescu, Nelu Secuiu, Dodiță Dobrescu (pe cei nemenționați rog urmasii să mă ierte!) să vadă ce s-a ales de munca lor, eventual sa faca fotografii pentru a le arata nepotilor cum este cand se alege praful de eforturile unei generatii și pe aceștia îi dădea afară și îi amenința cu Poliția acest etern Domn Director???

  Dacă veneau din senin unii ca Ionescu Catalin, Comanita Dumitru, Maria Sorescu, Mirela Dumitrache, Gheorghe Ilioiu, Aurelia Suciu, Dragos Seuleanu, Vilică Drăgan, ,,Jim" Vasile Târboiu sau Ciorobea Aurelian (pe cei nemenționați îi rog să mă ierte!) să vadă ce s-a ales de munca lor sau a altor cunoscuti, de ceea ce a fost pana nu demult un lucru util destinat elevilor si iubitorilor de sport, eventual daca nu erau prea deprimati sa faca si fotografii dezastrului și pe aceștia îi dădea afară și îi amenința cu Poliția acest etern Domn Director???

  Nu am avut niciodata ureche muzicala, dar ascult muzica cam de toate genurile. De dansat nu prea dansez acum, dar pe vremuri o faceam; doar pe cea care imi placea si in niciun caz nu dansam dupa cum imi cantau altii. Astazi nici atat!

  Nu am pretentii de critic muzical.

  Totusi imi dau seama ca Domnul Director canta cam fals in sala de sport, spre deosebire de primarie unde conduce un cor. Mai este format decat din angajatii primariei sau s-a largit baza de selectie?

  Nu stiu, nu imi place muzica corala. Prea multi oameni dirijati de un bat, baston, bagheta sau cum ii zice...

  Il felicit de asemenea pe Domnul Director pentru felul in care canta la scoala. S-au auzit pana departe dansurile pe muzica dansului! Cine stie cunoaste sau castiga? Nu stiu cum sa o dau...

  Acum am dat-o, am dat-o! Asta este!"

UPDATE 28.06.2019

Azi am simtit parca o chemare sa merg la cimitir. Dupa ce a stat ploaia, m-am echipat in doi timpi si trei miscari, am luat bicicleta si am plecat.

 In cimitir cel putin jumatate din morminte erau napadite de iarba sau buruieni, deci si cele ale familiei noastre. Ce m-a nedumerit a fost faptul ca nu am mai gasit din cele peste 20 de flori plantate pana de Paste decat doua! In fine, m-am apucat de treaba, pamantul era ud dupa ploaie asa ca am smuls relativ usor toate buruienile. Nu am avut decat o sapaliga micuta, pentru brazde de flori, asa ca va trebui sa apelam la cineva sa mearga sa sape tot, sa rada tot- flori, buruienile mici ramase. Nu vom mai pune flori. Daca o data am ramas fara ele, sa ne ierte cei de dedesubt, dar o sa fie decat pamant!

  Pentru ca nu agreez metodele neo- securistoide practicate pe Facebook si Messenger nu ii voi transmite acelei doamne care luna trecuta ne-a transmis indirect ca vrem statuie dar nu avem grija de mormantul tatalui meu decat atat: ,,Sa va dea Dumnezeu sanatate!"

  Pe noi nu ne freaca la melodie grija de mormantul altuia. Fiecare cu mortii mamei lui!

  Dar statuia sa stiti ca tot o vrem pusa inapoi la locul ei!

  Cine a adus elicopter militar si parasutisti la Brebu, cine a adus cascadori profesionisti, cine a initiat si organizat Festivalul Sportului si Culturii intre 1997 si 2004, cine a adus in trecut artisti precum Eusebiu Stefanescu, Anda Calugareanu, Mircea Vintila, Tudor Gheorghe, Horia Andreescu organizand spectacole de neuitat la Casa Domneasca Brebu, cine a adus grupul Talisman la Brebu?

  Stiati ca Dl. Tudor Gheorghe a dormit la noi in casa, in camera mea de acum? Nu cred!

  Indiferent de ce va trebui sa facem, cat timp va dura, nu conteaza pentru noi. Daca statuia a stat in fata scolii 10 ani nu vom face decat sa luptam, pas cu pas, din autoritate in autoritate pana vom vedea gasit un loc si pentru cinstirea memoriei celui care pentru 34 de ani a fost profesorul, o perioada de timp si directorul Caminului Cultural Brebu- Neculai Dragan.

BREBU- PRAHOVA- ROMANIA- 18.06.2019

BREBU- PRAHOVA- ROMANIA- 18.06.2019

Vi se pare ca s-au schimbat multe fata de imaginile din septembrie 2018 facute publice de catre Domnul Sebastian Dumitrescu, administrator al grupului Facebook local ,,Comuna Brebu" ?!?

Q.E.D !

©2018- 2022 Horia Florin Dragan