Festivalul Sportului si Culturii Brebu

 Editia a III- a 18 septembrie 1999

Cronica Festivalului

extrase din informarea transmisa Fundatiei Pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab" de catre prof. Neculai Dragan, secretarul acesteia

Cronica manifestarii- Partea I

Festivalul a avut un buget total de 14. 150. 000 lei vechi asigurat din:

- cotizatii membrii Fundatiei Pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab" Brebu >1. 200.000 lei;

- sponsorizari societati comerciale si persoane fizice> 12. 950. 000 lei;

(S.C. STAL CONSTRUCT S.R.L Ploiesti- 3. 000.000; S.C FAMI ELECTRONIC S.R.L Brasov- 2. 500. 000; Primaria Breaza- 1. 000. 000; S.C. Piete Targuri Oboare Campina- 700. 000; S.C. Lemet Campina si S.C. Gluten S.R.L cate 500. 000; cinci persoane- Teodor Ungureanu 500. 000, Adina Luca si Catalin Marculescu- cate 500. 000, Doru Viorel Ursu- 900. 000, Horatiu Zagan- 600. 000- total 3. 000. 000; XI societati comerciale din Brebu cu un total de 1. 750. 000; acestor sume de bani se adauga cutiile cu dulciuri asigurate de S.C. ,,Joe IBC" Timisoara)

Cronica manifestarii- Partea a II- a

Programul acestui spectacol cultural- sportiv a fost realizat de catre actorul Eusebiu Stefanescu intr-o noua viziune si regie, ca un ,,show" de divertisment- autenticitate- folclor cu participarea Fanfarei Casei Armatei din Ploiesti, a ansamblurilor folclorice ,,Brauletul" din Valcanesti, ,,Alunisul" din comuna Alunis si a celui din satul Pietriceaua- cu spectacolulul traditional ,,Hora babutelor la poalele muntilor"- celebrul numar prezentat si condus de Maria Dilimot.

Cronica manifestarii- Partea a III- a

Dansul modern al elevilor Scolii Generale Nr. 1 Brebu, parada portului popular traditional, demonstratiile copiilor cuprinsi in cercul de badminton si lansarea celor 400 de porumbei voiajori- asigurata de componentii grupei Brebu a Clubului ,,Soimul Prahovean" Campina au creat un cadru feeric pentru intrarea in scena a grupului ,,Talisman" care a sustinut un recital de zile mari pe stadionul comunei.

Celelalte intreceri si demonstratii sportive oarecum obisnuite ( atletism, fotbal, baschet, tenis de masa,karate, judo, gimnastica acrobatica, unicul numar pe tara intitulat ,,Indemanare si creativitate" pe cilindri si catalige, etc) au completat buna dispozitie si interesul tuturor participantilor.

Afisul Festivalului

  De data asta festivalul are o noua viziune si regie, o noua si inedita distributie a realizatorilor si competitorilor in ciuda dificultatilor economice la nivel local si national.

  De reamintit ca in anul 1998 Centrul Atletic Nr.1 Brebu s-a desfiintat din cauza lipsei fondurilor si a retragerii rand pe rand a sponsorilor traditionali ( ,,fugariti" ani de zile de ,,Nea Nicu Dragan"...). Studiind evidenta contabila a Centrului Atletic Nr. 1 Brebu a ultimilor trei ani (1996, 1997, 1998) am ramas mut in fata mesajelor arhivei: o lupta crunta pentru supravietuirea clubului, dar aceeasi grija pentru sportivi. Fundatia Pentru Cultura, Sport Turism ,,Matei Basarab" nu a mai putut acorda copiilor decat un ajutor financiar de 1. 228. 780 lei reprezentand cheltuieli de deplasare, concurs si fortifiante. Micii atleti au fost recompensati de Ministerul Educatiei si Culturii cu doua tabere de pregatire sportiva: la Caprioara - Dambovita si in statiunea 2 Mai! In acelasi an 1998 Brebu avea 6 elevi la Liceul cu Profil Spotiv Buzau care beneficiau de intretinere gratuita (masa+ cazare), iar un absolvent al Liceului National cu Profil Sportiv Campulung Muscel era student anul I la ANEFS. Inchid paranteza cu Centrul Atletic si revin la prezentarea Festivalului.

  Totusi, se prezinta grupul Talisman, Fanfara Casei Armatei Ploiesti, acelasi prahovean cu suflet mare Eusebiu Stefanescu (indragostit de Brebu si brebeni) precum si ansambluri folclorice din Alunis, Pietriceaua si Valcanesti renumite in bransa.

  Publicul se prezinta, ca de obicei, in numar mare.

1999

Participantii si arhiva foto a Festivalului Sportului si Culturii

De data asta imagini mai putine 

  Doar atat... si din pacate de proasta calitate. Asta am mai gasit din ceea ce am publicat pe vechiul website, cel sters, din 2009. Daca apar fotografii noi, poate chiar de la participanti, vor fi inserate.

  Chiar adresez rugamintea de a fi contactat: dragan_horia@yahoo.com sau aici !

Startul si desfasurarea crosului a necesitat blocarea circulatiei rutiere
Demonstratie de Karate de inalt nivel!
Titera- de origine foarte veche fiind intrebuințată de Eschil la spectacolele tragice din Grecia Antică!
Florentina Petre si ,,Sezatoare" de la Pietriceaua- Fam. Dilimot
Fanfara Militara a Casei Armatei Ploiesti

©2018- 2022 Horia Florin Dragan