Nu stiu absolut nimic despre asta

  Nu pot comenta aceasta imagine descoperita pe internet deoarece nimeni nu vrea sa imi ofere informatii despre trecut, odata cu publicarea acestui website.

  Odata cu demolarea statuii tatalui meu s-a instaurat OMERTA chiar printre fostii lui prieteni inca in viata. Tuturor le este frica de actualul edil si nimeni nu mai doreste sa dezgroape trecutul, chiar si recent. Am fost chiar sfatuit de catre un prieten sa o las mai moale pentru ca nu stiu cu cine ma lupt. Ii multumesc frumos, s-a gandit la binele meu, dar eu CHIAR STIU cu cine ma pun!

  Multi au reactionat pe reteaua Facebook in grupurile locale Comuna Brebu sau Brebu Mereu Aproape, dar s-au limitat in a-si exprima regretele, indignarea sau au bagat in sertarul cu amintiri frumoase pe cel care a fost 34 de ani Prof. Neculai Dragan, omul care s-a luptat pentru a crea copiilor brebeni conditii din ce in ce mai bune pentru practicarea sportului scolar, baza a dezvoltarii somatice a unui copil sanatos si implicit a unei natii sanatoase.

Cine a fondat Clubul Sportiv ,,Neculai Dragan" Brebu?

  Recent (anul 2019) am purtat o discutie telefonica cu cel care si-a denumit clubul in memoria profesorului Neculai Dragan, TATAL MEU!

  Nu am intrat in detalii atunci, asa ca il rog pe aceasta cale pe Dl. Alexandru Raducan sa imi furnzeze mai multe informatii, un mini rezumat al fondarii si disciplinele sportive care se practica in acest club( tata a fost atlet si antrenor de atletism licentiat), precum si rezultate sportive deosebite. Daca nu reuseste sa foloseasca pagina Contact, poate ca va lua in considerare alte mijloace, eventual o discutie cu sotia sau fiul profesorului. Deocamdata inca traim!

  Website-ul de prezentare a clubului dansului, cel gazduit pe Blogspot, nu mai este actualizat din anul 2012... Eu pot promova gratis activitatea aici, daca orgoliile pot fi lasate de-o parte. De fapt am si facut-o in pagina Sportivi din Brebu...ca semn de buna credinta! Nu poti folosi numele cuiva fara acordul lui, sau in acest caz al urmasilor!!! La o adica, se dovedeste a fi util si numele celui decedat in anul 2006?!?

Initiative private

dl. Raducan Alexandru

- Clubul Sportiv Brebu -

   In urma conversatiei telefonice avute in 2019 am aflat ca domnul Raducan si-a redenumit de ceva vreme clubul astfel: Clubul Sportiv ,,Prof. Neculai Dragan" Brebu ca urmare a hotararii luate impreuna cu parintii a 30 de sportivi, presupunand ca urmasii profesorului Dragan nu vor avea nimic impotriva.

  Desi nu am fost consultati permitem, deocamdata, folosirea numelui nostru de familie si prenumele tatalui meu in semn de recunostiinta pentru crearea gratuita a bustului in anul 2008.

  Totusi nu am inteles de ce a trebuit sa mi se mentioneze valoarea de piata a acestuia- 25 000 de euro...de asemenea faptul ca dl. Raducan a facut cerere catre Directiunea scolii sa i se inapoieze bustul.

  Pe de o parte primaria Brebu demoleaza statuia in anul 2018, iar in anul 2019 sunt informat oficial, prin adresa primita, ca aloca fonduri nerambursabile Clubului Sportiv ,,Prof. Neculai Dragan" Brebu! Foarte interesant! Bani pentru ,,Prof. Neculai Dragan"- post mortem!

  Cand nu ne convine, cand ne convine marca inregistrata ,,Prof. Neculai Dragan"...singura legatura a tatalui meu cu sportul de performanta a fost atletismul, atat ca atlet al C.C.A cat si ca antrenor (1969-1972; 1992-1998) al Centrului Atletic Scolar Nr. 1 de pe langa Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu.

  Stricto senso nu ar fi decat o legatura fortata asocierea numelui sau cu un club unde se practica judo, karate, fitness si ce mai este afisat la intrare. Tinand cont ca tatal meu a fost adeptul dictonului ,,Mens sana in corpore sano!", repet, nu ne deranjeaza insusirea fara aprobare din partea familiei a numelui in denumirea acestui grup comercial privat Clubul Sportiv ,,Prof. Neculai Dragan" Brebu!

  Asteptam mai mult sprijin din partea acestui grup in actiunea civica la care au aderat 252 de persoane care doreau in esenta, in anul 2019, refacerea salii de sport scolare si a statuii demolate in anul 2018, dupa 10 ani!

Asociatia Sportiva ,,Cheile Doftanei" Brebu

-Fundatia pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab"-

  Am mai prezentat aspecte despre aceasta asociatie si sectia ,,Sportul Pentru Toti: adeziuni, contract de folosire a bazei sportive si a salii de sport a Scolii Generale Nr. 1 Brebu, etc. Mai jos va prezint un carnet de membru (in alb) cu stampila Fundatiei. Nu cunosc data exacta a desfiintarii SI a acestei initiative (tot a prof. Neculai Dragan!) de promovare a sportului pentru sanatate, pentru toate varstele si categoriile sociale...

  Asociatia Sportiva ,,Cheile Doftanei" Brebu a fost inregistrata pe 31.03.2006 cu codul fiscal 18537652 si adresa in comuna Brebu, sat Brebu Megiesesc, judet Prahova. Sursa- Registrul Firmelor Prahova

Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu- Prahova

Va restabili onoarea si bunul simt la nivel institutional noua conducere?!?

Se va reface ,,in conditii de deplina legalitate" bustul prof. Neculai Dragan?

Exista o lege si trei- patru pasi de urmat, atat!

Inspectoratul Scolar Judetean Prahova este de acord cu  reamplasarea statuii inca din noiembrie 2020...

©2018- 2022 Horia Florin Dragan