Petitie adresata Guvernului Romaniei privitor la starea de degradare a salii de sport din Brebu si la statuia distrusa a profesorului Neculai Dragan

UPDATE 11.06.2019

Raspunsul Secretariatului General al Guvernului Romaniei

  Așa cum era de așteptat, în România, un cetățean care adresează o scrisoare, un memoriu sau petitie Prim Ministrului guvernului este frumos și birocratic luat în brațe de Secretariatul General, pupat pe ambii obraji, i se plânge pe un umăr (la alegere), apoi i se vâră sub nas legi, articole, paragrafe. La final i se pasează doleanțele în teritoriu, la prefectura!

 Acum am realizat de unde provine zicala ,,Ce are de-a face sula cu prefectura?"...🤔      Am primit raspuns la prima petitie, cea personală, din data de 26.05.2019. Îl voi atașa postarii.

 Cum bine știm corbii nu îsi scot ochii reciproc așa că răspunsul este previzibil.

 In concluzie, am justificarea ideală pentru trimiterea petitiei cu semnături, încă în stand by pe declic.ro așteptând să se adune o sumă rotundă.

  EI chiar nu înțeleg că în oricare altă țară Primul Ministru ar fi răspuns, fie și prin intermediul unui consilier, astfel încât cetățeanul turmentat să știe cu cine votează! Glumesc, desigur!

  Petitia online cere trimiterea Corpului de Control al Premierului la fața locului pentru găsirea și aplicarea de soluții! NU are de-a face cu politica.

  Guvernul finanțează atât Primaria cât și Scoala. Are două variante dacă vrea să ajute la reabilitarea sălii de sport:

- fondul special de rezervă al guvernului

- alocarea unei sume de bani suplimentară în bugetul de anul viitor al Primăriei și Școlii Gimnaziale ,,Matei Basarab " Brebu

  EI au zis că au făcut și au dres în comunele țării. Poftim, le-am arătat o problemă în comuna Brebu, județul Prahova. NU vor să se implice.

  Mulțumesc semnatarilor, noi ne-am implicat. Ne pasă! Mai mult de atât nu putem face. De acum încolo ce o vrea Dumnezeu!

  Cu respect, Horia Florin Drăgan.

...inapoi la Prefectura!!!

...inapoi la Prefectura!!!

septembrie 2018
2008
octombrie 2018
septembrie 2018
decembrie 2018

Un act nebunesc sau un drept exercitat?

  Am citit ca Prim- Ministrii din alte tari civilizate raspund pana si celor mai traznite scrisori ale cetatenilor lor, ceea a ce este perfect normal. Documentati-va si veti afla ca sunt doua tari europene ale caror Prim- Ministrii au raspuns cate unei petitii facute de persoane fizice, votanti sa le zicem. Petitii mult mai traznite decat a mea.

  Am vazut pe Prim- Ministrul Olandei glumind cu personalul de curatenie din sediul guvernului, atunci cand intr-o dimineata a venit cam somnoros la serviciu si a varsat pe jos paharul cu cafea oferit. Ceea ce a facut, spaland el insusi cu mopul pe jos in rasetele tuturor mi s-a parut un act de normalitate, atitudine relaxata si nu de propaganda. Cautati pe Facebook ori YouTube si veti vedea.

  Ia sa vedem daca Guvernul Romaniei, in special Doamna Prim- Ministru Viorica Dancila(deocamdata ocupanta a postului) va avea decenta sa dea un raspuns oarecare intrebarilor puse de catre mine si referitoare la sala de sport din Brebu( scoasa din circuitul de invatamant de ani) si statuia demolata a tatalui meu.

  Nu doresc un raspuns in clasicul limbaj de lemn romanesc. Poate fi si un simplu ,,domnule esti nebun de legat" sau ,,o sa verific si iti voi da un raspuns oficial". Cat timp credeti ca ii este necesar sefului guvernului sa afle adevarul? Cu atat mai mult cu cat i-am furnizat si link-ul catre acest website si i-am precizat si unde gaseste postarile cu dezastrul de la sala de sport din 2018.

  Alaturat va anexez textul original al petitiei.

  Scuze pentru greselile gramaticale, le-am observat dupa ce am trimis email-ul, sunt foarte obosit si nu ma simt bine deloc si nici nu am vrut sa le corectez decat aici pe website.

  Cat despre forma si conceptie nu am mai facut pana acum o petitie, asa ca nu stiu cum se face. Am scris ceea ce am simtit si ceea ce cred cu tarie ca este adevarat.

  Dar daca nici asta nu va avea vreun rezultat concret si pozitiv voi invata cum sa le fac pe urmatoarele!!!

Partea a III- a

  In anul 2008 am fost invitati la inaugurare, atunci s-a promis si ca va fi facut cetatean de onoare al comunei post- mortem(2006), promisiune neonorata nici pana in ziua de azi.

  Ba mai mult, atunci cand a fost demolata nu am fost anuntati, macar prin telefon(Dl. Primar ne trimite mesaje de felicitare cu diverse ocazii, sarbatori, deci ne stia numarul de telefon mobil) sa venim sa luam bustul creat de artistul local Alexandru Raducan, el insusi un mare sportiv, fost judoka de performanta!

  Poate ne explica si baza legala a demolarii, poate intelegeam, poate mutam bustul in cimitir de exemplu. Am aflat ca bustul nu mai este, iar sala de sport este inchisa de ani in urma postarii in reteaua Facebook a dezastrului de acolo a unui brebean emigrat si stabilit in Germania, Dl. Sebastian Dumitrescu.

Titlul email- ului si prima parte a continutului

  Petitie restaurare statuie Prof. Neculai Dragan din localitatea Brebu, judetul Prahova si reabilitarea Salii de Sport ,,Prof. Neculai Dragan"

 ( de la: horia dragan către: drp@gov.ro data: 26 mai 2019)

,,IN ATENTIA DOAMNEI PRIM- MINISTRU, VIORICA DANCILA

   Buna ziua, Stiu ca azi este o zi speciala pentru toata populatia Romaniei. Cu toate ca problema pe care doresc sa va o aduc la cunostiinta are conotatie locala, totusi este importanta pentru mine si familia mea cat si pentru numerosii brebeni care nu au fost de acord cu demolarea statuii ridicata in anul 2008 in urma Hotararii Consiliului Local Brebu si a Consiliului de Administratie al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab", la acel moment Scoala Generala Nr. I cu clasele I-VIII Brebu, Prahova. Acestia au comentat in retelele Facebook ,,Comuna Brebu" si ,,Brebu Mereu Aproape", manifestandu-si dezacordul fata de conducerile celor doua institutii, Primaria si Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" si actul lor de vandalism, precum si fata de dezinteresul manifestat ani de zile fata de intretinerea salii de sport(in fapt sala de gimnastica pentru uz scolar), scoasa de cativa ani din circuitul de invatamant al catedrei de Educatie Fizica si Sport si ajunsa o ruina intre 2015-2019.

   Dumneavoastra considerati normal ca odata cu schimbarea regimului politic la nivel national sau local sa se distruga ceea ce altii au considerat normal sa se faca, in baza meritelor deosebite pe care tatal meu le-a avut in cei 34 de ani de activitate ca profesor licentiat in Educatie Fizica si Sport sau ca fondator si conducator al celor doua Centre Atletice Scolare din Brebu(1969-1972; 1992-1998) care au produs campioni nationali, sportivi preluati direct de Liceele cu Program Sportiv sau mari cluburi din Bucuresti precum Rapid Bucuresti? El a fost de asemenea si cel care a supervizat constructia salii de sport, a dotat-o exceptional, pana si la nivelul anilor 2000!

   In aceea sala si pe baza sportiva construita de asemenea sub indicatiile sale, acum devastata si aceea, a avut loc prima editie internationala din Romania a unui festival cultural- sportiv, ,, Festivalul International Etno Fair- Play Balkan Rural Sport" Brebu 2003 ca o incununare a efortului tatalui meu care a inceput sa organizeze acest tip de manifestari la nivel local, neintrerupt din anul 1997!!!

Partea a IV-a

  Acum este prea tarziu!

  Dorim reamplasarea statuii in aceeasi locatie, acolo unde tata a muncit 34 de ani pentru a creste natiei romane generatii dupa generatii de copii sanatosi si normal dezvoltati somatic. Nu asta vrem? Sau vrem sa ajungem o natiune de obezi?

  Tata nu a fost nici Ceausescu, Lenin, Stalin ori Sadam Hussein sau vreun fost rege al tarii.

  A fost un simplu om, un fiu de taran asa cum ii placea sa spuna cu mandrie!

   Poate ca el, acum in ceruri se amuza de atata tevatura pentru o statuie, niciodata nu a facut ceva in asteptarea recunoasterii meritelor ci DOAR A FACUT CEVA ce a ramas in memoria colectiva a sute poate mii de fosti elevi! El ar fi preferat, sunt sigur, ca in locul statuii sa se acorde ajutor financiar sportivilor talentati, sportivi care in prezent obtin performante de nivel mondial ori european in sporturile de iarna(bob si sanie), sportivi cu domiciliul in comuna Brebu, sau a caror familie locuieste inca in sat. Ma refer aici la sportivii brebeni care activeaza in cadrul clubului din Sinaia: Teodora Vlad, Craciun Flavius si Corina Buzatoiu! Sau la atleta Ioana Plavan, brebeanca la origine.

   Sunt sigur, insa de faptul ca s-ar fi ridicat din mormant daca ar fi putut si ar fi luptat din nou pentru refacerea salii de sport si i-ar fi indepartat inscriptionarea din acelasi motiv: onoarea si modestia.

  Eu nu sunt ca el, nu am abilitatea de a face compromisuri in interesul celorlalti.

  Eu doresc restaurarea statuii si amplasarea in locul initial!

  Eu doresc refacerea salii de sport, fie ca se cheama sau nu ,,Prof. Neculai Dragan"!

  Am incercat sa sensibilizez si sa unesc comunitatea in jurul acestor idei prin crearea acestui website de amator: https://www.profesorneculaidragan.com/ dar din octombrie 2018 si pana acum nu am reusit, desi are peste 7 500 de accesari, cu putin peste populatia comunei Brebu. Nu e necesar sa vizionati toate paginile. Cele care conteaza sunt Opinii vizitatori si Contact.

Partea a II- a

  A fost o manifestare organizata de : Federatia Romana Sportul Pentru Toti, Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Prahova, Comisia Nationala pentru Promovarea Tolerantei si Fair- Play- ului prin Sport, Societatea Romana de Radiodifuziune, Directia pentru Sport a Judetului Prahova, Primaria Comunei Brebu, Primaria Orasului Campina, Fundatia pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab"- Brebu(al carei fondator a fost tot tata), Agentia Nationala pentru Sport si nu in ultimul rand Comitetul Olimpic Roman! Asta spune multe, nu? A fost un succes total! Am participat si eu, castigand concursul de tenis de masa in fata sefului delegatiei din Serbia!

   Am facut o introducere cam lunga, dar doar pentru a va face sa intelegeti de ce autoritatile locale au hotarat in anul 2008 sa ii ridice un bust in fata Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" si sa inscriptioneze sala de sport cu numele fondatorului ei, tatal meu.

   Ei, bine, acum nu mai exista nici statuia , nici inscriptionarea salii de sport. Nici macar geamuri la intrare nu mai sunt, au pus celofane!!!

  Cineva a considerat, asa cum s-a exprimat intr-un interviu acordat unei televiziuni locale, prezent inca pe canalul YouTube, ca ,,Nu avem nevoie de nume...Avem nevoie de un renume palpabil care sa puna Brebu pe harta Romaniei...Ce a fost a fost, sa le fie de bine!" Acest ,,cineva" este noul vizionar al comunei, edilul sef Dl. Ungureanu Adrian, membru P.N.L, PRIMAR REALES, si fost ofiter superior atat in cadrul M.Ap.N cat si M.A.I( CATIVA ANI), Col.(r) Dr. Ing in ceva specialitate legata de electrica.

  Eu stiam ca regimul comunist si-a inceput dominatia prin distrugerea tuturor statuilor din vechiul regim, nu un politician local, vremelnic sper, al prezentului.

   Nu ii neg meritele in modernizarea infrastructurii comunei Domnului Primar, dar nu dansul a inventat roata la Brebu! Dansul decat a continuat ceea ce altii au inceput si din diverse motive nu au reusit in totalitate: fostii primari, Domnii Catalin Ionescu si Comanita Dumitru.

Partea a V- a

  Cred ca totusi macar Guvernul Romaniei va avea curajul sa isi exprime parerea si sa nu ceara anonimatul, asa cum am protejat identitatea celorlalti care mi-au trimis pe diverse cai opinia lor.

  Tata a fost un om care nu a stat sa se intrebe ce poate face tara pentru el, ci s-a gandit mereu la ceea ce poate face el pentru tara si localitatea lui! Si a facut multe! Va pot certifica Dl. Theodor Melescanu, Dl. Octavian Vintila- fost presedinte al F.R.S.P.T, ori ambasadorul Norvegiei la Bucuresti din perioada 1997- 2000(cred) caruia i s-a cantat la titera, un instrument muzical cu origini in Grecia Antica!

  Brebu a mai fost vizitat de o delegatie de 21 de ambasadori in Romania in anii trecuti, dar nimic pozitiv in ceea ce priveste sala de sport ori statuia nu s-a intamplat!

  Nu credeti ca merita, desi sunt multi oameni in comuna Brebu care ar merita sa aiba statui, ca singura statuie ridicata vreodata unei personalitati locale sa fie restaurata si pusa la locul ei?

  Nu credeti ca merita cercetat dezinteresul fata de intretinerea salii de sport? Oare cate cereri din partea directorului scolii catre Primarie, Ministerul Educatiei Nationale ori oricare alta autoritate ori sponsori s-au facut pentru intretinerea acestei sali de sport? Daca s-au facut cate au primit aviz negativ sau nu li s-a raspuns?

  Cititi, va rog respectuos, pagina Opinii vizitatori a website-ului al carui link l-am prezentat mai sus!

  Nu amestec politica cu ceea ce am cerut in aceasta petitie, dar sa stiti ca si familia mea largita voteaza! Luind in considerare si pe cei din afara tarii suntem cativa...      Demonstati-ne ca merita sa va votam ! Legat de acest aspect local , bineinteles. Sunt lucruri extraordinar de curajoase pe care le-ati facut.

  Demonstrati-mi mie, un simplu cetatean roman ca nu ma insel! Succes astazi!

   Cu inalta consideratie,

  Horia Florin Dragan"

18.06.2019
18.06.2019
18.06.2019
18.06.2019
18.06.2019

©2018- 2022 Horia Florin Dragan