...fiat justitia et pereat mundus...

De prin Judecatoria Campina adunate- noiembrie 2020

Apărut iniţial în revista “Palatul de Justiţie” nr. 3/2015 

De Andrei Duţu-Buzura Jan 19, 2019

  ,,În lucrarea sa De ira, filosoful roman Seneca arată cum guvernatorul Gnaeus Calpurnius Piso, într-un moment de mânie, condamnă la moarte un soldat întors din permisie fără camaradul său, pe baza prezumţiei că lipsa acestuia din urmă echivalează cu uciderea sa de către cel dintâi. Chiar în clipa când călăul se pregătea să aplice pedeapsa capitală, îşi face apariţia camaradul respectiv, iar centurionul ordonă oprirea execuţiei. Furios, Piso dispune executarea celor trei militari, pentru următoarele motive: cel dintâi, pentru că deja a fost pronunţată sentinţa; cel de-al doilea, pentru că din cauza lui a fost condamnat la moarte un om nevinovat, iar cel de-al treilea, centurionul care a oprit execuţia celui dintâi, pentru că a împiedicat înfăptuirea justiţiei.

  Această anecdotă are rolul de a ilustra dictonul fiat justitia ruat caelum — să se facă dreptate, chiar de-ar fi să se prăbuşească cerurile — preluat de împăratul Ferdinand I de Habsburg sub forma fiat justitia et pereat mundus — să se facă dreptate chiar de-ar fi să piară lumea, expresie a justiţiei duse la absurd, când aplicarea normelor legale produce, practic, efectul opus celui urmărit de legiuitor.

  Filozoful german G.W. Hegel a propus, în anul 1821, o „reparaţie morală” sub forma unei maxime care să scoată dreptul din ipostaza lui ruat caelum şi să îl aducă la finalitatea sa originară şi autentică: fiat justitia ne pereat mundus — să se facă dreptate, ca să nu piară lumea!"

Oare ,,se vor intoarce cocorii" ?!?

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BREBU	Reclamant PRIMARUL COMUNEI BREBU	Reclamant SECTRETARUL GENERAL AL COMUNEI BREBU	Reclamant CODARCEA VIOREL	Pârât Materie:	Civil Obiect:	obligaţie de a face pretenţii !!!

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BREBU Reclamant PRIMARUL COMUNEI BREBU Reclamant SECTRETARUL GENERAL AL COMUNEI BREBU Reclamant CODARCEA VIOREL Pârât Materie: Civil Obiect: obligaţie de a face pretenţii !!!

CODARCEA VIOREL	Contestator INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN PRAHOVA	Intimat Materie:	Litigii de muncă Obiect:	contestaţie decizie de sancţionare (DEMITERE)!!!

CODARCEA VIOREL Contestator INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN PRAHOVA Intimat Materie: Litigii de muncă Obiect: contestaţie decizie de sancţionare (DEMITERE)!!!

BEJ PETROV SERGIU ALEXANDRU	Petent SC OMEGA TOP CETATE DEVA SRL	Creditor LUNGU IULIANA TEODORA	Debitor CODARCEA VIOREL	Debitor CODARCEA LIVIA	Debitor PREDA MUGUREL STELIAN	Debitor Materie:	Civil Obiect:	încuviinţare executare silită DS.EX.200/2020

BEJ PETROV SERGIU ALEXANDRU Petent SC OMEGA TOP CETATE DEVA SRL Creditor LUNGU IULIANA TEODORA Debitor CODARCEA VIOREL Debitor CODARCEA LIVIA Debitor PREDA MUGUREL STELIAN Debitor Materie: Civil Obiect: încuviinţare executare silită DS.EX.200/2020

Expertiza tehnica rezistenta mecanica si stabilitate- sala de sport a scolii ,,Matei Basarab"

Prima victorie!

  Intr-o postare pe site-ul primariei, cu iz electoral ( Realizari: Brebu ieri- Brebu azi) se face referire si la acest aspect al salii de sport ,,Prof. Neculai Dragan"- Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab" Brebu, corpul A.

  In continuare oficialii refuza sa recunoasca sub aceasta titulatura sala de sport, in ciuda tuturor marturiilor si dovezilor existente negate printr-un comunicat al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" emis de catre acelasi director care a inscriptionat-o ! (si a inaugurat in anul 2008 bustul profesorului Dragan, pe care l-a distrus in vara anului 2018!!!)

  Nu este publicata nicio H.C.L al Primariei Brebu la data postarii acestui articol pe site. Deocamdata nu sunt furnizate informatii exacte: cine a efectuat expertiza tehnica a cladirii salii de sport construite ca si corpul A in anul 1975; care este rezultatul acestei expertize. Nici site-ul scolii nu furnizeaza nicio informatie in acest sens. Nu putem decat banui ca se va alege intre decizia de demolare si construire a unei noi sali de sport(???) sau cea de reabilitare, la fel cum a fost reabilitata si cladirea scolii, corpul A, construita anterior salii de sport, dar in acelasi an 1975, sau poate ambele, cine poate sti?!

  Orice se va hotari este clar ca niste ,,banuti" vor merge acolo unde trebuie dupa multi ani de asteptare! Poate ca brebenii nemultumiti (un numar mic in aprecierea Primariei in anul 2020 intr-o postare pe Facebook, de fapt 252 de persoane care au avut curajul sa isi exprime public opinia!!!) nu ar fi trebuit sa stea cu mainile in san, ci ar fi trebuit sa procedeze ca si cazul Monumentului ridicat din banii proprii si cu munca locuitorilor la initiativa familiei Fodac in anii " 20! Daca 5 000 de brebeni ar fi donat scolii anual cate 10 lei aceasta ar fi avut 50 000 la dispozitie pentru intretinerea salii de sport!!! Sa ne gandim numai la chituirea si vopsirea anuala a dusumelei, curatenia vestiarelor si dusurilor, etc.

...a la Pyrus, dar victorie!

 Important este faptul ca in urma reactiilor dumneavoastra pe retelele de socializare incepand cu septembrie 2018 si continuand cu articolele publicate pe acest website, dar mai ales cu petitia adresata Primului Ministru al Romaniei (semnata pana la final de catre 252 de persoane- nu am acordat un timp lung, se poate ca multi sa nu fi stiut de actiune) din 06.06.2019 am realizat o actiune civica cu finalitate pozitiva!!!

  Va fi o sala de sport functionala si moderna pana la urma!!!

  Nu au putut sa ne mai ignore! Multi au realizat ca nimeni nu a facut nimic practic. Si asta deranjeaza...

  Ce se va intampla cu vechea sala de sport vom vedea. De ce nu s-ar reabilita?

  Amintiti-va de sectia ,,Sportul Pentru Toti" din cadrul Asociatiei Sportive ,,Cheile Doftanei" infiintata de profesorul Dragan si in cadrul careia brebenii puteau desfasura activitati sportive contra cost, pe baza de cotizatie lunara, legitimatie, bani care intrau in bugetul scolii! 👉

  Va multumesc!

Asociatia Sportiva ,,Cheile Doftanei

Asociatia Sportiva ,,Cheile Doftanei", Fundatia Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab", Scoala Generala Nr. 1 Brebu si prof. Neculai Dragan (,,perioada nedeterminata" care a mai tinut cativa ani dupa decesul acestuia... 2008- conform unor informatii neverificate!)

Hotararea Consiliului Local al comunei Brebu din 25.02.2020

Puteti citi hotararea aici, pe website- ul Primariei Brebu.

Elevii ar trebui sa se deplaseze din locatia de pe strada Inv. Ioan Gratie Nr.5 la noua sala de sport situata pe strada Stadionului Nr. 3!!! Posibil cu microbuzul scolar...sau in alergare usoara- prima optiune de incepere a unui antrenament fizic in general. Problema este cine duce catalogul scolar??? Oricum pentru cei care au scutiri de sport sunt destule locuri in tribuna: 180!

Elevii ar trebui sa se deplaseze din locatia de pe strada Inv. Ioan Gratie Nr.5 la noua sala de sport situata pe strada Stadionului Nr. 3!!! Posibil cu microbuzul scolar...sau in alergare usoara- prima optiune de incepere a unui antrenament fizic in general. Problema este cine duce catalogul scolar??? Oricum pentru cei care au scutiri de sport sunt destule locuri in tribuna: 180!

In urma efectuarii expertizei tehnice a cladirii salii de sport a Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu s-a hotarat construirea unei sali de sport cu 180 de locuri pentru spectatori, in alta locatie la distanta de cladirea scolii, fara a se publica raportul de expertiza si fara a se explica ce soarta va avea sala veche de sport.

In esenta este un lucru pozitiv, cu rezerva ca experizarea cladirii vechii sali de sport, avand aceeasi data de constructie ca si corpul A al scolii nu a fost facuta publica, deci nu stim daca consolidarea nu ar fi fost o alta solutie pentru salvarea salii de sport scolare.

  De asemenea raman multe lucruri neclare: cine o va folosi (AFC Brebu, clubul de judo al d-lui Raducan, Scoala Gimnaziala, sportivii de performanta, etc), cum vor ajunge elevii sa tina orele de sport necesare a fi facute pe baza sportiva scolara si/sau in sala din incinta scolii in cladirea noii sali de sport (conform programei scolare si anotimpului); ce se va intampla cu terenul de minifotbal construit sub administratia Comanita, etc!

  Recunosc progresul atunci cand il vad. Faptul ca se va construi o sala de sport multifunctionala nu poate decat sa ma bucure. Atat pe mine cat si pe cei ,,cativa nemultumiti" din Brebu. Noi v-am pisat la cap din 2018 pana acum!!! Noi, ,,rebelii" din ,,cazarma" care au semnat ,, petitia mincinoasa" din 06.06.2019 si care v-au fortat sa dati un raspuns oficial la cererea Secretariatului General al Guvernului Romaniei, plus cei care si-au exprimat opinia in fata anumitor camere de luat vederi si au fost catalogati drept ,,oameni cu grave afectiuni medicale"!

Cladirea salii de sport care nu a beneficiat de ,,atentia

Cladirea salii de sport care nu a beneficiat de ,,atentia" factorilor de raspundere locali a ajuns in cativa ani asa cum se vede !!! (Foto- 21.XI.2019, Sursa: arhiva personala))

Cum va arata noua sala de sport, proiect tip ce va fi realizat de Compania Națională de Investiții în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

(mult mai mare, in mod cert mult mai multi bani bagati aici decat in renovarea salii de sport din incinta Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu, scump de intretinut timp de 15 ani, dar cu potential de a face bani, poate va readuce copiii la orele de educatie fizica si sport, poate se va relua traditia Festivalului Sportului si Culturii Brebu; pastrand proportiile si anul realizarii, Brebu va fi din nou printre putinele comune din tara cu o sala de sport, poate chiar doua, cine poate sti?!?)

Preluare fotografie din postarea publica pe Facebook a Primariei Brebu- 21.02.2020 !!!

Preluare fotografie din postarea publica pe Facebook a Primariei Brebu- 21.02.2020 !!!

Preluare fotografie din postarea publica pe Facebook a Primariei Brebu- 21.02.2020 !!!

Preluare fotografie din postarea publica pe Facebook a Primariei Brebu- 21.02.2020 !!!

Aproape a trecut si anul 2020, in luna octombrie niciuna dintre promisiunile facute in februarie 2020 nu s-a materializat!!!

Proiect mare, de acord! Mai ales ca se face din banul public! Comuna mare, 4 sate- 2 sali de sport!!! Veniti la Brebu in cantonament, sportivi brebeni!

Proiect mare, de acord! Mai ales ca se face din banul public! Comuna mare, 4 sate- 2 sali de sport!!! Veniti la Brebu in cantonament, sportivi brebeni!

Contul meu de Facebook este blocat aici, desi aceasta pagina este una de institutie unde toti au dreptul sa posteze ce comentariu doresc. Se pare ca nu chiar toti sunt cu ,,felicitari!

Contul meu de Facebook este blocat aici, desi aceasta pagina este una de institutie unde toti au dreptul sa posteze ce comentariu doresc. Se pare ca nu chiar toti sunt cu ,,felicitari!", doamna care a postat despre sala de sport a trecut prin filtru...

Un alt punct de vedere! Echilibrat, ,,sa reparam ce avem intai si apoi vedem!

Un alt punct de vedere! Echilibrat, ,,sa reparam ce avem intai si apoi vedem!", nu-i asa? ,,Clasicul in viata" a ajuns intre timp ,,vedeta" la 3 posturi TV nationale si 3-4 ziare...vezi Articole presa/Anul 2020! Acum e clar de ce sala e cum e!!!

A mai trecut un an si s-a facut de 3 (cel putin!)!!! Foto din 11 septembrie 2020, vi se pare ca s-a schimbat ceva fata de imaginea din 21.XI. 2019? Fata de imaginea din septembrie 2018 a aparut celofanul ...

A mai trecut un an si s-a facut de 3 (cel putin!)!!! Foto din 11 septembrie 2020, vi se pare ca s-a schimbat ceva fata de imaginea din 21.XI. 2019? Fata de imaginea din septembrie 2018 a aparut celofanul ...

Domnul actual (octombrie 2020) primar ,,Domnul

Domnul actual (octombrie 2020) primar ,,Domnul" Col(r). M.Ap.N & M.A.I Dr. Ing Ungureanu Adrian- Foto Sursa: https://zin.ro/

,,Cine ma repara si pe mine? Ca mi-e dor de copii!

,,Cine ma repara si pe mine? Ca mi-e dor de copii!" parca transmite aceasta fotografie din noiembrie 2019 vizualizata pana in octombrie 2020 de 5 040 ori!

Domnul fost vice- primar (demis in 2020) Econ. Ion Catalin Ilioiu, in prezent membru in Consiliul Local  Foto Sursa: https://zin.ro/

Domnul fost vice- primar (demis in 2020) Econ. Ion Catalin Ilioiu, in prezent membru in Consiliul Local Foto Sursa: https://zin.ro/

©2018- 2022 Horia Florin Dragan