UPDATE 30 DECEMBRIE 2020 - ORA 5:36 pm

Noi informatii primite de la Presedintele Consiliului Judetean Prahova !!!

,,Primaria Brebu, va rugam, in baza relatiilor de colaborare, sa respectati legea..."

Niste raspunsuri...decembrie 2020 !

Întrebări și răspunsuri pe final de an 2020

  ,,Cine va ,,tăia nodul gordian" ? Se va reface în condiții legale bustul demolat fără niciun document în anul 2018?

  NB! Primăria Brebu și Școala Gimnazială ,,Matei Basarab" Brebu nu mi- au răspuns cererilor făcute în baza Legii nr 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

  În concluzie eu cam asta am înțeles, deși este à la Kafka:

- bustul prof. Neculai Drăgan a fost prezent între 2008- 2018 în curtea Școlii Gimnaziale din Brebu, Local A; - nu există în momentul de față, sau cel puțin așa reiese, documente privind amplasarea (2008) și demolarea abuzivă a bustului (2018) ; - timp de 10 ani nicio Instituție nu a înregistrat bustul ( monument istoric de interes public local- categoria B) în Lista monumentelor istorice; - nici demolare prin Hotarare a Consiliului de Administratie al Scolii; - Inspectoratul Școlar Județean Prahova este de acord cu reamplasarea bustului în incinta Școlii Gimnaziale ,,Matei Basarab" Brebu; "- extras din postare Facebook publica personala din 30 decembrie 2020.

  Deoarece Primaria Brebu nu a raspuns cererii inaintate am solicitat Consiliului Judetean Prahova sa intervina si sa oblige Consiliul Local si Primaria Brebu sa respecte Legea 544/2001. Drept urmare am fost instiintat ieri ca voi primi raspunsul in termen de 5- 10 zile.

  Școala Gimnazială ,,Matei Basarab" Brebu a raspuns adresei Directiei Judetene pentru Cultura Prahova...

  Personal nu mi-am făcut un scop în sine din restaurarea bustului. Există pe site. Oricine își poate aminti de el și sala de sport școlară pentru mulți ani înainte, sper. Atât ,,în picioare" cât și la coșul de gunoi al istoriei noastre contemporane.

  În esență despre asta e vorba: respectul valorilor și păstrarea lor în memoria colectivă drept modele de urmat! Despre cladiri reprezentative unii nu au auzit, sau daca vorbesc despre ele, in speta sala de sport scolara, spun ca sunt cladiri ,,comuniste"... Acestora le raspund ca si Localul A al Scolii Gimnaziale ,,Matei Basarab este tot ,,comunist", fiind construit in anul 1975 (scoala prima , apoi sala de sport!). Cele doua ,,surate" nu au beneficiat de-a lungul anilor de aceeasi ,,atentie", caz de investigat de catre organele competente ale statului roman (daca si care mai exista...).

Ana are mere...

Ana are mere...

Consiliul Judetean, Codul Administrativ, etc...

Consiliul Judetean, Codul Administrativ, etc...

Nu este inscris, nu apare, am intrebat si noi...dupa 12 ani!!!

Nu este inscris, nu apare, am intrebat si noi...dupa 12 ani!!!

Niste raspunsuri...noiembrie 2020 !

Mai, fratilor!

  Am mai primit un raspuns preliminar de la Ministerul Culturii, care imi redirectioneaza cererea catre ,,judet". In momentul acesta, 25.11.2020, mai au de raspuns Primaria Brebu si Scoala Gimnaziala ,,Matei Basarab". Sunt confuz. Cine a ridicat statuia asta si cine a demolat-o dupa 10 ani???

  Ia mai lasati- ma cu legi si articole!

  Eu v-am intrebat cu subiect si predicat: cererea si avizul de demolare, procesul verbal, adrese intre institutii privind demolarea unui bust in anul 2018 nu acum 2500 de ani!!!

P.S: Am citit si ,,printre randuri"...Tot la Primarie??? Imi explica si mie cineva cu ,,liceul"?!? De ce nimeni nu isi asuma in scris ceea ce mi s-a spus in fata: ,,Primarul a dat ordin- Consiliul de Administratie si Directorul Scolii au executat!"??? Unde sunt hartiile? Ca doar nu misti un fir de par in Romania asta fara o hartie, fara o aprobare de la X, Y sau Z!!!

De la Ministerul Culturii Directiei Judetene pentru Cultura Prahova...,,ati uitat sa-i raspundeti

De la Ministerul Culturii Directiei Judetene pentru Cultura Prahova...,,ati uitat sa-i raspundeti"...

1938- 2006...Bun, da' ce a facut domnul ?!? (Prea multe pentru a fi mentionate!!!)

1938- 2006...Bun, da' ce a facut domnul ?!? (Prea multe pentru a fi mentionate!!!)

De la ISJ...cat de simplu se poate rezolva problema!!!

De la ISJ...cat de simplu se poate rezolva problema!!!

Conflict post- mortem, la distanta de 10 ani cu ex- directorasul (o persoana mica de statura)...acelasi din 2008.

Conflict post- mortem, la distanta de 10 ani cu ex- directorasul (o persoana mica de statura)...acelasi din 2008.

De la ISJ...cat de simplu se poate rezolva problema!!!

De la ISJ...cat de simplu se poate rezolva problema!!!

Soclul si bustul nu aveau cum sa creasca si ,,sa tina umbra

Soclul si bustul nu aveau cum sa creasca si ,,sa tina umbra"...,,Voi cei care intrati, aruncati toate gunoaiele!"- la cos...

Aceasta lege, 544, a fost adoptată de Senat în ședință din 13 septembrie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României. De-a lungul timpului a suferit modificari si adaugiri. Pana in data de 22 decembrie 2020 numai o singura Institutie a dat un raspuns: Inspectoratul Scolar Judetean Prahova!!!

  Articolul 1 

  Accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor dintre persoane și autoritățile publice, în conformitate cu Constituția României și cu documentele internaționale ratificate de Parlamentul României.

  Articolul 7 

  (1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.

  (2) Refuzul comunicării informațiilor solicitate se motivează și se comunica în termen de 5 zile de la primirea petițiilor.

  (3) Solicitarea și obținerea informațiilor de interes public se pot realiza, dacă sunt întrunite condițiile tehnice necesare, și în format electronic.

  Articolul 21

  (1) Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autorități ori instituții publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere și atrage răspunderea disciplinara a celui vinovat.

  (2) Împotriva refuzului prevăzut la alin. (1) se poate depune reclamație la conducătorul autorității sau al instituției publice respective în termen de 30 de zile de la luarea la cunoștință de către persoana lezată.

  (3) Dacă după cercetarea administrativa reclamația se dovedește întemeiată, răspunsul se transmite persoanei lezate în termen de 15 zile de la depunerea reclamației și va conține atât informațiile de interes public solicitate inițial, cât și menționarea sancțiunilor disciplinare luate împotriva celui vinovat.

  Articolul 22

  (1) În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorității ori al instituției publice. Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7.

  (2) Instanța poate obliga autoritatea sau instituția publică să furnizeze informațiile de interes public solicitate și să plătească daune morale și/sau patrimoniale.

  (3) Hotărârea tribunalului este supusă recursului.

  (4) Decizia Curții de apel este definitiva și irevocabilă.

  (5) Atât plângerea, cât și recursul se judecă în instanță, în procedură de urgență, și sunt scutite de taxă de timbru. (la 02-06-2012, Alin. (5) al art. 22 a fost modificat de art. 42 din LEGEA nr. 76 din 24 mai 2012 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 365 din 30 mai 2012. )

...And Justice For All...

,,Justice is lost, justice is raped, justice is gone!"

©2018- 2022 Horia Florin Dragan