,,CULTURA- SPORT- TURISM,

TINERETE, OPTIMISM!"

Varianta I a siglei Fundatiei- a fost conceputa de artistul plastic brebean dl. Viorel Popa, conform Proces- verbal sedinta F.P.C.S.T din data de 14.03.1998.

Varianta I a siglei Fundatiei- a fost conceputa de artistul plastic brebean dl. Viorel Popa, conform Proces- verbal sedinta F.P.C.S.T din data de 14.03.1998.

Fundatia pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab" Brebu- Prahova

  Sustinator al traditiilor locale,Neculai Dragan initiaza in 1996 prima ,,Intalnire a fiilor satului", eveniment cu prilejul caruia se infiinteaza Fundatia, al carei Secretar i-a fost. ,,Fundatia ,,Matei Basarab" Pentru Cultura, Sport, Turism" devine principala organizatoare si sustinatoare a programelor deschise de atletism, baschet, badminton, fotbal, tenis de masa, judo, turism, sah, fotbal-tenis, skandenberg, avand, totodata, ca scop mentinerea si promovarea unor intreceri sportive traditionale, locale, cum ar fi: ,,Cataratul pe stalpul nuntasilor" sau programul unic pe tara ,,Indemanare si creativitate pe cilindri si catalige". In iunie 1997 ,,se lanseaza la insistentele acestui frumos nebun al miscarii sportiv-culturale-Nea Nicu Dragan"- apreciere a F.R.S.P.T- parteneriatul Fundatiei cu Federatia Romana Sportul Pentru Toti care a continuat pana la decesul acestuia in 2006. Federatia si urmasii d-lui profesor (d- na prof. Dumitrache Mirela) au continuat pana recent, 2018, colaborarea si cu Directia Judeteana Pentru Sport Prahova.

  Conform unui document gasit in arhiva ,initial s-a dorit ca denumirea sa fie Fundatia pentru Cultura, Sport, Turism ,,Virgil Mihaiescu" Brebu!

Varianta a I I- a siglei Fundatiei- a fost conceputa de artistul plastic brebean dl. Viorel Popa, conform Proces- verbal sedinta F.P.C.S.T din data de 14.03.1998 a fost preferata cea fara semne regale.

Varianta a I I- a siglei Fundatiei- a fost conceputa de artistul plastic brebean dl. Viorel Popa, conform Proces- verbal sedinta F.P.C.S.T din data de 14.03.1998 a fost preferata cea fara semne regale.

Cartea de Onoare a Fundatiei la data de 19.X.1996

Cartea de Onoare a Fundatiei
Un autograf al unei personalitati
Programul- Partea I
Programul- Partea a II-a
Asteptarea si bucuria regasirii
Adunarea si discutiile din Sala de Sport ,,Prof.Neculai Dragan"
Reculegere la Biserica din incinta Casei Domnesti ,,Matei Basarab"
Lista invitatilor
Urari ale unor participanti
,,Daca nu eram brebean, azi veneam la Brebu" !!!
...si au fost multi !
Frumoasa speranta..
Poate mai gasim ceva filmari ?

Activitati organizate si mediatizate

-cateva mentionari-

 Intre iunie 1997- iunie 2006, cu sprijinul Federatiei Romana Sportul Pentru Toti si al Consiliului Comunal, Fundatia organizeaza mai multe evenimente anuale, asa zisele Festivaluri (din 1997-1999), cum ar fi : ,,Zilele Sportului si Culturii- Brebu", ,,Zilele Sportului 2001", ,,Vacanta si Miscare la Brebu", ,,Unire-n cuget si-n simtiri"- 30 noiembrie 2002, ,,Ziua Sportului si Culturii pentru Copii- Brebu"- 01.06.2006- in premiera nationala !

  Fundatia a mai colaborat cu primarul , Dl. Catalin Ionescu, viceprimarul de atunci, Dl. Dumitru Comanita si consilierul (regretat) Dl. Ioan ,,Nelu" Secuiu, care alaturi de prof. Dragan au fost ,,trup si suflet" angajati in organizarea in premiera nationala a ,,Festivalului International Etno Fair-Play Balkan Rural Sport Brebu 2003". Aceasta manifestare este prezentata intr-o pagina speciala- Balkan Rural Sport.

Documente Fundatie

  In stanga aflam despre A.S. ,,Cheile Doftanei"- sectia ,,Sportul Pentru Toti". Secretarul acesteia face o conventie cu Scoala cu clasele I- VIII Nr. 1 Brebu astfel incat membrii cotizanti (elevi, studenti, pensionari) pot practica diverse discipline sportive pe baza sportiva si in sala de sport scolara conform unui program riguros. De asemenea reiese ca asociatia sportiva mentionata sprijina financiar ,,Clubul Copiilor" si asigura plata unor instructori sportivi; conform documentelor din arhiva sectiei ,,Sportul Pentru Toti" antrenorul de judo categoria a IV- a era platit cu 3,85 lei/ora x 34 de ore lunar, in lunile octombrie- decembrie 2005 incasand suma neta de 304,35 lei.

  In dreapta aflam ca ,,Cercul de muzica" a fost dotat cu o pianina de catre Fundatie, aceasta sprijinind si ,,Cercul de pictura"! Observam, de asemenea, sprijinul cerut si acordat de catre S.C. LEMET S.R.L Campina pentru participarea copiilor si tinerilor din Brebu la manifestarea la care au fost invitati- Trofeul ,,Anul International al Sportului si Educatiei Fizice" 05.- 06. XII.2005, Bucuresti. A se vedea pagina Trofeul ,,A.I.S.E.F".

Extrase din Procesul- verbal din 14.05.2001 incheiat in adunarea generala a F.P.C.S.T

  La sala de sport a Scolii Generale Nr.1 Brebu au participat 24 de membri ai fundatiei si 9 invitati, printre care si presedintele Fundatiei ,,Mihai Viteazu" Ploiesti.

  Un punct pe ordinea de zi a fost alegerea noului Consiliu de administratie pentru perioada 2001- 2004 si alegerea unui Presedinte de Onoare.

  Cam ce s-a discutat: sprijinirea financiara a prescolarului RAUL STANULESCU, de la Gradinita Nr. 1, care trebuia sa se prezinte la un concurs de preselectie (muzica- vioara); editia a IV- a a Festivalului Sportului si Culturii a inglobat sub aspect organizatoric si cea de- a II- a editie a Taberei de creatie ,,Virgil Mihaescu"; reconstructia formatiilor de dansuri populare: copii, tineri, varstnici; studierea posibilitatii de ,,infratire" a comunei cu doua localitati din Europa; infiintarea si sprijinirea punctului de instruire pe calculator la Scoala Generala Nr. 1 Brebu si la Scoala Pietriceaua; popularizarea, cu ocazia a 400 de ani de la moartea lui Mihai Viteazu, celor 4 familii din Pietriceaua care au fost improprietarite de voievod;

  N.B! Cine este in anul 2020 dl. Raul Stanulescu?!? Fundatia a avut dreptate! Au gasit un talent in Brebu si l-au sprijinit! Apoi a intervenit alta fundatie, mai puternica, nationala, care ajuta si promoveaza, inclusiv in prezent, numai valorile Romaniei!

Raul Stanulescu- profil public Facebook: Actor la Fast Production Film; Voice acting la Ager Film; A învăţat la Colegiul National de Muzica

Raul Stanulescu- profil public Facebook: Actor la Fast Production Film; Voice acting la Ager Film; A învăţat la Colegiul National de Muzica "George Enescu"; A studiat la National University of Music Bucharest ...prescolarul din anul 2001 sprijinit de prof. Neculai Dragan si Fundatie! A se vedea si paginile Balkan Rural Sport si Etni Fair- Play!!!

Model invitatie Adunare generala a Fundatiei pentru Cultura, Sport, Turism ,,Matei Basarab"

Secretarul nu a semnat pentru ca nu a participat: incepuse lupta cu boala care l-a rapus in august 2006...

©2018- 2022 Horia Florin Dragan