Festivalul de Creatie si Recreatie Brebu

Dupa 20 de ani de la organizarea primei tabere de creatie traditia continua la un alt nivel!

-tabăra de pictură, desen, ceramică, teatru de improvizație, muzică și orientare în natură-

(2-11 august 2021)

Accesati link-urile pentru a avea o surpriza placuta si a va bucura de succesul acestei prime editii alaturi de participanti si organizatori.

-pictură, muzică, ceramică, orientare în natură și teatru de improvizație-

 Organizatorii

,,Și uite așa am ajuns și la a doua ediție a Festivalului de Creație și Recreație. Plini de entuziasm și voie bună, ajutați de Asociația CREATIV și finanțați de Corpul European de Solidaritate, am revenit și anul acesta. Suntem tinerii care am inițiat proiectul de anul trecut și care continuă activitatea și anul acesta cu două tabere la Brebu. Două tabere creative și vesele cu ateliere de ceramică, pictură, teatru de improvizație, muzică și dans și orientare în natură!".

  ,,Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Corpul European de Solidaritate, ...așa că am mai avut nevoie de susținere financiară. Iar aici au intrat în joc ThoughtWorks Romania și Asociația Popa Soare, care ni s-au alăturat imediat ce au auzit de inițiativa noastră!"

  (Aceasta editie a fost sustinuta si prin donatii in bani de la persoane fizice in contul deschis al Asociatiei Creativ- pentru Festivalul de Creatie si Recreatie Brebu.)

Debut in anii 2001- 2002- referire gasita intr-un articol de presa judeteana

  Aceste tabere de creatie desfasurate in comuna Brebu la Casa Domneasca ,,Matei Basarab" la initiativa Fundatiei Pentru Cultura Sport Turism ,, Matei Basarab" prin secretarul acesteia, acelasi omniprezent profesor Neculai Dragan, s-au adresat elevilor, dar nu numai lor, la acestea participand de-a lungul anilor cu lucrari expuse dar si invatand pe micii artisti numeroase personalitati si artisti locali precum: Viorel Popa, Nicolae Lupu, Raducan Alexandru, Grigore Laurentiu, Marin Vasile, s.a.

  De asemenea la Brebu si Casa Domneasca s-a aflat si artistul plastic Iris Teodorescu, profesor de desen si pictor cu numeroase expozitii personale  in Bucuresti.

  Fac o mica paranteza si reamintesc celor mai in varsta numai despre concertele desfasurate in incinta Casei Domnesti de Tudor Gheorghe, Anda Calugareanu (care a cantat desi avea un abces dentar!!!) in anii "70 si organizate de directorul Caminul Cultural Brebu (cel vechi)- Neculai Dragan!

  Peste ani, de data asta, aceasta initiativa s-a pastrat fiind chiar mediatizata pe canale TV judetene.

  Felicitari tuturor celor implicati! 

  Puteti viziona mai jos doua reportaje preluate de pe Canalul YouTube publicate in data de 23.08.2010 si 25.08.2010.

Tabara din anul 2010 la debut

Tabara din anul 2010 la final

©2018- 2022 Horia Florin Dragan